Autor | Wiadomość |
---|
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:20 | |
| Ogólnie, jeśli czekałeś długo na akcept a kupiłeś od razu to wydaje mi się, że mógłbyś go użyć. Bo już swoje tak jakby naczekałeś. Kwestia by uzgodnić to z MG @@ |
|
| |
Liczba postów : 4046
Dołączył/a : 22/10/2012
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:22 | |
| Nie wiem co za bzdure z "Oficjalnym" akceptem sobie wymyśleliście, ale akceptem jest i być powinna okejka przy danym zaklęciu i nic więcej lel. Po omówieniu zaklęć 1 i 2, wrzucasz poprawioną wersję 1 i masz dostać na nią akcept. Dostaniesz taki akcept, trenujesz spella, a nie czekasz jeszcze na akcept pod 2, a potem jeszcze jakiś finalny akcept z obrazkiem. |
|
| |
Liczba postów : 662
Dołączył/a : 22/11/2015
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:24 | |
| Nie chodzi o wymyślanie, a bardziej o jedno zdanie ze zbioru zasad: "W momencie wykupywania większej ilości zaklęć naraz, czas oczekiwania się kumuluje." |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:27 | |
| No... ok? Ale to ci nie przeszkadza w kupieniu zaklęcia numer jeden. Kupujesz spell 1, który ma 3 dni czekania. Po dwóch dniach dostajesz akcept na drugiego spella który ma 3 dni czekania i od razu go kupujesz. I zostają ci cztery dni czekania. Jeden dzień z pierwszego spella i trzy dni z drugiego. Jaki to ma związek ze sprawdzaniem zaklęć pojedynczo a nie grupowo? I z tym śmiesznym "Oficjalnym" akceptem? |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:30 | |
| Taki, że w takim razie opis w obecnej formie jest nieco mylący, bo wygląda bardziej na "ok, wykupiłem zaklęcie A i B, więc teraz muszę czekać...12 dni?!". Bo kumulowanie się czasu oczekiwania to raczej dodawanie się do siebie, a nie wzajemne nakładanie. |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:32 | |
| No jeśli wykupisz jednocześnie, dwa zaklęcia trwające 3 dni, to czekasz razem 6, czyli się dodają, a nie na siebie nakładają. 1 dzień który ci zostaje z pierwszego spella i 3 dni z drugiego razem dają 4. O ile wiem to też jest dodawanie. |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:44 | |
| Owszem, jest. Ale nie ma wzmianki o tym że mogą się nałożyć i można czekać te 4 dni, a nie 6, bo tak by było w przypadku "kumulowania się". |
|
| |
Liczba postów : 685
Dołączył/a : 04/01/2013
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:46 | |
| Ale one się nie nakładają, cholera... ONE SIĘ DODAJĄ Kupujesz jeden za 3 dni, czekasz dwa, kupujesz kolejne za 3 dni i w sumie z poprzedniego zostaje jeden, z kolejnego trzy RAZEM CZEKASZ CZTERY DODAWANIE, NIE NAKŁADANIE
przepraszam, dostałem raka, jak to widzę. |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Czw Gru 01 2016, 19:53 | |
| Współczuję dostawania raka ze względu na nieogarnięcie:
"nałożyć — nakładać 1. «umieścić coś na czymś»"
Przykładowo umieścić część jednego terminu w ramach drugiego?
"dodać — dodawać 1. «dać coś jako nadwyżkę lub uzupełnienie» 2. «powiedzieć coś, uzupełniając wypowiedź» 3. «zsumować jakieś wielkości, liczby»"
Zsumować. Zsumuję 3 i 3, to wyjdzie mi 6. Zsumuję 3 dni i 1 dzień z nakładających się na siebie czasów oczekiwania kilku zaklęć, wyjdzie mi 4. Widać różnicę?
Podsumowując: chodzi mniej więcej o to samo, a ty niepotrzebnie się spinasz.
Miłego raka.
*zamawia dla niego chemioterapię*
EDIT: Swoją drogą zwiększyłbym tą liczbę, bo teraz to nieco...za mało.
"Naraz można trenować tylko jedno zaklęcie." |
|
| |
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Nie Sty 08 2017, 11:42 | |
| Uwaga, uwaga. Od dnia dzisiejszego, zaklęcia uczone są za kulisami. Nie ma potrzeby już czekać określonej liczby dni aż się nauczymy wszystkich zaklęć.
Pozdrawiam. |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Pon Sty 16 2017, 12:22 | |
| Ave Ja.
Byłbym za dodaniem nowych pól profilu. Bo są potrzebne. Ewentualnie znalezienie innego rozwiązania. Mianowicie: - Ekwipunek - Stan postaci - Orientacja seksualna
To pierwsze, ponieważ nie całe eq które macie w bankach/OD, bierzecie na daną misje. Tutaj jednak problem taki, że bilokacja i coś możecie mieć tu, coś tam. Więc chyba bardziej by to do sygny pasowało, nie wiem, całkiem problematyczna kwestia. Niby da się bez tego, ale z tym byłoby(chyba) przejrzyściej.
To drugie, dotyczy takiego trwałego stanu postaci. Coś jak ręka Tasi, której do góry nie podniesie. Niby jest w OD... ale no, widział ktoś OD takiego np. Tory? Zdecydowanie przejrzyściej byłaby taka przypominajka w profilu czy gdzieś
To trzecie, było żartem. Mam was.
|
|
| |
Wytrwała Pierepałka
Liczba postów : 2947
Dołączył/a : 14/02/2014
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Pon Sty 16 2017, 12:27 | |
| Później dodam, tylko weź mi kto przypomnij |
|
| |
Liczba postów : 454
Dołączył/a : 18/09/2016
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Sob Lut 11 2017, 22:55 | |
| A ja proponowałbym jeszcze dodanie do profilu pola "Rodzina". Bo te wszystkie powiązania już trudno ogarnąć. Niby można też dodać w OD, ale krótka adnotacja w stylu "Bob - syn" się przyda, skoro już jest w profilu nazwisko, data urodzenia, wzrost i waga. Oczywiście tylko ta "ważniejsza" rodzina, nie całe drzewko genealogiczne, tylko bezpośrednie związki (brat/siostra/mąż/żona/syn/córka/ojciec/matka), ew. jakiś wujek/ciotka/babcia/dziadek na życzenie gracza. Obowiązkowo tylko gracze. |
|
| |
Wytrwała Pierepałka
Liczba postów : 2947
Dołączył/a : 14/02/2014
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Sob Lut 11 2017, 23:02 | |
| Pytanie - czy to na prawdę az tak wazne info ktore winno byc pod ręką? No i ile osób miałoby tak na prawdę kogo wpisac? |
|
| |
Liczba postów : 838
Dołączył/a : 24/03/2014
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie Sob Lut 11 2017, 23:03 | |
| Veto! Od tego są opisy dodatkowe. Są też gracze, którzy wolą zostawiać takie smaczki dla siebie. Nie ma sensu zaśmiecać profilu polem, które ci co chcą mogą sobie wpisać nawet do podpisu... |
|
| |
| Temat: Re: Propozycje/Pomysły/Sugestie | |
| |
|
| |
|