| Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) | |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Liczba postów : 641
Dołączył/a : 19/05/2013
| Temat: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 21:15 | |
| Siema. Pamiętacie, jak kiedyś spamowałem propozycjami? Dawno nic nie wrzucałem, więc jeśli chcecie, możecie teraz moją nową inicjatywę sprawdzić! 1. To mi się pojawiło, kiedy przeczytałem o możliwości zdobycia pożyczki. Chciałbym zrobić odwrócenie tego procesu - składania pieniędzy w lokatach. Można byłoby tam odłożyć wszelkie "zbędne" pieniądze, oszczędności itd. Po upływie okresu zwracane byłby z pewnym procentem. Haczyk polegałby na tym, że po założeniu lokaty nie byłoby możliwości dostępu do tych pieniędzy, nawet w najczarniejszej godzinie (chyba że by przeprowadzić napad na bank). Myślałem także o propozycji giełdy i kupowaniu akcji, ale a) nikomu nie chciałoby się to bawić b) w ramach inicjatywy nerfu Doner postarałby się, aby wszystkie firmy miały "nieprzewidziane wypadki", po których by splajtowały. But, well.... 2. (Pomysł zaproponowany przez Torashiro aka Pyza) Czemu by nie wprowadzić becikowego oraz odpisów od podatków z corocznym iventem składania zeznań podatkowych? ... (To dziwne przeczucie, jak odrzucacie pierwszą, a przyjmujecie drugą propozycję) |
|
| |
Liczba postów : 691
Dołączył/a : 11/04/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 21:21 | |
| Jestem za. Znaczy za lokatami. Iwęt z pitem JEST ZŁY |
|
| |
Liczba postów : 1344
Dołączył/a : 20/10/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 21:28 | |
| W sumie byłbym za tym XD" Bo mi się pomysł podoba :P |
|
| |
Liczba postów : 3064
Dołączył/a : 14/11/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 21:34 | |
| Lokaty są moim zdaniem okej, drugi pomysł mi osobiście się nie podoba~ |
|
| |
Liczba postów : 756
Dołączył/a : 14/08/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 22:00 | |
| Lokaty, okej. Drugi pomysł nie x_x |
|
| |
Liczba postów : 4279
Dołączył/a : 17/11/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 22:02 | |
| Pierwszy pomysł brzmi fajniej, ale lepiej by na moje chyba wyglądało że lokata obejmuje czas bez misji, a nie np... Wiem że idę na misje BT co zajmie z pół roku to na tyle gdzieś oddam kase i niech się nabije. Od razu chętni będą musieli pofabulić by skorzystać etc.
A event... Całkowite nope. |
|
| |
Liczba postów : 463
Dołączył/a : 06/02/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 22:14 | |
| Pierwsze, ok, drugie nope. Strasznie dużo zamieszania byłoby z tym D: |
|
| |
Liczba postów : 2920
Dołączył/a : 20/08/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Sro Lut 05 2014, 23:04 | |
| Tak dawno nie było tych pomysłów. Aż się stęskniłam.
W każdym razie, lokaty to dobry pomysł, dotyczący jedynie klejnotów. A Pity... Już widzę rzeszę narzekania, marudzenia, plus jakoś wątpię, by komukolwiek uśmiechało się składanie zeznań podatkowych na forum, które ma być rozrywką i jakąś odskocznią od zwykłego świata. Drugi pomysł więc na nie~! |
|
| |
Liczba postów : 641
Dołączył/a : 19/05/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 00:44 | |
| Dinozaur się obudził!~ (i jak tu można mieć dobre zdanie o forum, skoro nawet pomysł w którym wszyscy są na tak nie jest zaimplementowany, więc pukam/pókam - przyp. Grey) |
|
| |
Liczba postów : 5542
Dołączył/a : 29/08/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 00:48 | |
| Ej ja jestem na nie xddddd Już widzę liczenie lokaty u Tasi... ta, jasne Dx |
|
| |
Liczba postów : 4279
Dołączył/a : 17/11/2012
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 00:50 | |
| Po ostatnim zamieszaniu z bankiem Tasi też jestem na nie. Tylko ktoś niech coś tam spierdoli, a znajdę i zabije...
|
|
| |
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 00:50 | |
| Rany, kwestia tego, że po prostu wpisujemy. Ktoś zostawia tyle i tyle hajsu w banku, za rok zyska +10/15% i no problemo. A Tasi to nadzór banku to załatwi @_@ |
|
| |
Liczba postów : 685
Dołączył/a : 04/01/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 17:01 | |
| Jestem na nie... Hajsu i tak mamy za dużo... |
|
| |
Liczba postów : 168
Dołączył/a : 10/12/2015
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Pon Sty 04 2016, 18:39 | |
| Jestem na tak ; ]. Ja tam jestem biednym nowym userem. |
|
| |
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) Czw Gru 29 2016, 18:46 | |
| Kłopotliwe będzie pilnowanie tych wszystkich pożyczek etc. Zeznania podatkowe... co ja miałem w bani... Zamykam |
|
| |
| Temat: Re: Inicjatywa banku - We Have Ways to Lose Money, So Why We Won't Make Ways to Gain (WHWLMSWWWMWG) | |
| |
|
| |
|