I've never seen a decent person among those who say they're going to save the world while forsaking the people around them. Those types of men are always so intoxicated by thier own hollow dreams that they call every little thing in front of them trivial.
Coś się nie podoba? Proszę tutaj wypisać z dokładnym uwzględnieniem gdzie/jak/czemu tak drogo i najlepiej z własnym pomysłem jak to ulepszyć*. Jeżeli będziemy w stanie naprawimy to.
* nie żebyście musieli pisać kod xD
Autor
Wiadomość
Frederica
Wytrwała Pierepałka
Liczba postów : 2947
Dołączył/a : 14/02/2014
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 18:27
[18:25:46] Takaś : No więc tak, dla mnie zielony jest nieco za ciemny , przez co ciężko się czyta czarną czcionkę. MAavis jest creepy, ale ok, xDDD Kolory grup niewyraźne. [18:26:26] Takaś : A to podtło jasne... wydaje mi się trochę z tyłka ale może dlatego że mam wrażenie, że jest dość... jasne.
Rosalie
Liczba postów : 395
Dołączył/a : 20/09/2012
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 18:38
...a ja dalej twierdzę, że mała (duża też) Mavis wygląda kiczowato i tandetnie.
Nori
Liczba postów : 463
Dołączył/a : 06/02/2013
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 18:39
Już piszę, co mi się w layu nie podoba... tak więc:
- Te tło jest fuj. Można dostać od niego oczopląsu i za bardzo rzuca się w oczy. Jak sama nazwa wskazuje to jest tło i powinno być tłem. A gdy czytam posta, to te tło mi okropnie przeszkadza. - Jeżeli chodzi o oznaczniki tematów, to jednak bardziej podobał mi się znaczek FT. Bo to było takie skromne zaznaczenie, że to jest forum o FT. Mavis jest dziwna, a od kffiatków dostaje oczopląsu. Ja rozumiem, że wiosna i w ogóle, ale bez przesady ._. . - Niewyraźne nicki. - Mała czcionka. By przeczytać nazwę tematu muszę użyć "ctrl +"... a i kolory tematów są niewyraźne i po prostu się zlewają.
A tak w ogóle:
Zhu Que mi na GG napisał:
Wiesz, mógłbym zrobić w ten weekend. A w zasadzie w czwartek, bo wtedy już mam weekend. xd Mógłbym zrobić coś prostego, ale ładnego a la zagraniczne fora. Tylko jeśli się zgodzą, żebym zrobił, niech mi powiedzą na jakim stylu pracują, ok?
Ostatnio zmieniony przez Nori dnia Pon Kwi 28 2014, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Colette
Liczba postów : 1788
Dołączył/a : 13/08/2012
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 18:43
Pewne osoby mają wąty to proszę bardzo - jak dla mnie jest jak Taś mówi... nie za bardzo czytelnie. Tło na posty/forum jest ciemne i jest czarna czcionka i źle to się czyta (EDIT: nieco lepiej jest). A teraz cytacik z sb:
[18:35:17] Huang Zhen : zmieńcie to bo można dostać epilepsji ...
[18:38:21] Tadashi Yanagimoto : Forum się zepsuło !
Nori napisał:
- Jeżeli chodzi o oznaczniki tematów, to jednak bardziej podobał mi się znaczek FT. Bo to było takie skromne zaznaczenie, że to jest o FT forum. Mavis jest dziwna, a od kffiatków dostaje oczopląsu. Ja rozumiem, że wiosna i w ogóle, ale bez przesady ._. .
Popieram. To forum na bazie ft, a nie o Mavis. Wiemy, że Don kocha i przez to się stało tradycją, ale jedna Mavis tam, gdzie zawsze była styknie.
Cytat :
- Mała czcionka. By przeczytać nazwę tematu muszę użyć "ctrl +"... a i kolory tematów są niewyraźne i po prostu się zlewają.
I też true. To co mówiłam - czcionka mała/zmieniona. Nawet jak twierdzisz Lau, że nic z nią nie zrobiłaś to widać różnice.
Zhu Que
Liczba postów : 6
Dołączył/a : 31/10/2013
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 18:59
Nie wiem czy mam tu prawo głosu, jako (prawie) nowy user bez KP, ale chciałem publicznie się wyżalić, że ten nowy wygląd mi się nie podoba. V_V Ogólnie. Pola do wpisywania tekstu w profilu zlewają się z tłem, menu u góry jest jakieś rozlazłe, kolorystyka mdła, tło takie sobie, te piksel arty przy forach dziwne, a kolory grup nieczytelne. Osobiście denerwuje mnie też, że przy linkach narzucona jest czcionka. Jakiejś tragedii nie ma, ale poprzedni layout dużo bardziej mi się podobał. I zapewniam, że nie jest to mój ból zadka, bo wcześniej mnie pytano o zrobienie grafiki.
Przy okazji, można by wyjustować tekst? Przyjemniej by się czytało. ;)
Colette
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 19:16
Skoro tutaj wszystko chcecie to tutaj będzie:
1. Dalej nie wiem o co kaman z tym 'Calendar' zamiast Kalendarz. 2. Tło na głównej - nie mozna dac jakiegos prześwitu? Nie byłoby lepiej? 3. LINKI - jak się najeżdża to ma straszny kolor, jaskrawy, nieczytelny itp. 4.
Cytat :
[19:09:04] Pheam : W ogóle dalczego ma być Mavis I:
[19:09:16] Pheam : *uj że on też lubi Mavis* I:
[19:09:31] Pheam : Robią Mavis bo Don chce Mavis I: co to za demokracja
True story. 5. Czcionka jest dalej inna/mała/mniej czytalna. 6. Mavis przy 'kto jest na forum' - STRÓJ KĄPIELOWY? SERIO? TO WIOSNA... To jest przegięcie... mała dziewczynka w stroju kąpielowym - pedofilia... Taaa za mocne słowa, ale to nie forum ecchi... chcecie se robić ecchi to se róbcie, ale nie na cholernym szablonie........
Nori
Liczba postów : 463
Dołączył/a : 06/02/2013
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 19:23
Serio? Różowy kolor dla szczurów...?
Melior
Liczba postów : 791
Dołączył/a : 12/08/2012
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 19:34
Cóż jak dla mnie jest za zielono ale da się przeboleć. Przyzwyczaiłem się do prostoty a nie aż baroku, ale da się przeboleć.
Jednakże ten maczek, jasny pod podpisem to przesada, człowiek ledwie widzi co klika. No i Mavis, niby nic do niej nie mam, ale letnie motywy to jeszcze przesada, wolałem tą z poprzedniego laya.
Muto Zenko
Liczba postów : 358
Dołączył/a : 03/07/2013
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 20:34
Paskuda. Czuje się jak na jakimś forum o ogrodnictwie, albo na forum tematycznym emerytek po 90. Poprzedni to był majstersztyk. Fujka.
Kendre
Liczba postów : 49
Dołączył/a : 20/03/2014
Temat: Re: Layout Pon Kwi 28 2014, 20:52
Mam pomysł! Jak wszystkim tak przeszkadza ten kolorek (Mnie osobiście się podoba) to po prostu zmieńcie na fiolet, taki jaki był wcześniej, ale tło zostawcie bo jest mega <3 Moim zdaniem to kwestia przyzwyczajenia, a wiadomo że nie każdy lubi zmiany ^^ tyle ode mnie <3
Colette
Temat: Re: Layout Wto Kwi 29 2014, 15:34
Teraz od strony mg -> Brakuje znaczka 'ip' przy postach.
Kot od Kostek
Liczba postów : 1148
Dołączył/a : 10/08/2012
Temat: Re: Layout Pon Maj 05 2014, 21:01
Otwieramy nabory na najlepszą skargę roku na laya beżowego by ja. Wszelakie skargi składać tutaj, przy czym uprzedzę kilka pytań
tło - to nie liście. To kwiatki, pamiętajcie. Belka - trzy są szersze, za dużo pierogów i mają opory ze zrzuceniem pixeli
Pomoc Techniczna/Biuro obsługi klienta u Taśki.
Colette
Temat: Re: Layout Pon Maj 05 2014, 21:08
1. Za jasne. W sensie kolor jaki miałaś na swoim testowym forum jest według mnie lepszy. Ludzie chcieli ciemnego forum - a tamten na Twoim nie jest super ciemny i wydawał mi się okey. Obecny na tym forum - za jasny jest.
2. Kreseczki D: Przydałyby się 'kreseczki' oddzielające avka od posta i 'góre posta' (edytuj/usuń itp) od posta - bo lepiej z tym wygląda zawsze.
Effie
Liczba postów : 30
Dołączył/a : 05/05/2014
Temat: Re: Layout Pon Maj 05 2014, 22:32
Zgadzam się z Col co do punktu 2, brakuje jakiegoś takiego oddzielenia niektórych rzeczy... wszystko się zlewa.
Raekwon
Liczba postów : 549
Dołączył/a : 21/06/2013
Temat: Re: Layout Wto Maj 06 2014, 00:38
W porównaniu do tego zielonego czegoś, co było ostatnio... to jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Według mnie tło jest spoko. Nie mam pojęcia, jak to wygląda z tymi kreskami, ale teraz jest spoko. Ja bym zostawił.
Poniżej znajdują się buttony for, z którymi obecnie prowadzimy wymianę. W celu nawiązania współpracy zachęca się do odwiedzenia pierw tematu z regulaminem wedle którego wymiany prowadzimy, a następnie do zgłoszenia się w tym temacie. Nasze buttony oraz bannery znajdują się zaś w tym miejscu.
Layout autorstwa Frederici. Forum czerpie z mangi "Fairy Tail" autorstwa Hiro Mashimy oraz kreatywności użytkowników. Wszystkie materiały umieszczone na forum stają się automatycznie własnością jego jak i autorów. Dla poszanowania Naszej pracy uprasza się o nie kopiowanie treści postów oraz kodów bez uprzedniej zgody właścicieli.