First topic message reminder :
Witajcie państwo w mym skromnym temacie, zebraliście się tu by zobaczyć co też ten Affciu wymyślił, a więc podziwiajta.
Otóż pozmieniało się nieco z rangami S - Spoko.
Zostało to podzielone na dwie kategorie Tytuł Maga S i poziom maga S - również spoko, nawet bardzo!
Tytuł maga S jest dostępny tylko dla Gildii - Noo... niech wam będzie, wszak tytuł to głównie sprawa wewnątrz gildyjna.(Nie wiem co w tym wszystkim robią organizacje państwowe, no ale okej...)
Tytuł maga S zapewnia 40% więcej kasy z misji - Spo... nie, zaraz wcale nie kurna spoko! Przypominam, że wedle nowych reguł samotnik nie może takiego tytułu posiadać - czyli nie ma szans na aż tak GIGANTYCZNY boost.
Rozumiem, że to działanie ma na celu zachecenie ludzi do grania w gidliach, no ale kurna bez jaj. Gildie jakiś czas temu dostały już drobne buffy z związku, że mają gdzieś na ciele głupi znaczek. Nie tak dawno dostały offtopowe eventy, "bo tak". A gdzie w tym wszystkim samotnicy? Co to jakaś pod-rasa która na nic nie zasługuje? Jako zagorzały gracz samotników czuje się zdradzony i oburzony - a przecież jak wszyscy wiedzą zwykle aspekty systemu mam na Affciu w pupie bo liczy się dla mnie jedynie fabuła.
Dotarliśmy do momentu w którym część postaci jest "lepsza" z samego założenia i to nie jest FAIR - a ponoć forum powinno z tego słynąć. Czy to nie dlatego były nerfy w magiach? By było "FAIR"?!
40% więcej kasy to bardzo dużo, szczególnie jeśli można ja wydać na naprawdę fajne rzeczy i fakt, że część graczy ma możliwość zdobyć taki buff a druga część już nie po prostu bardzo nie uczciwa. Gdyby nie była to tak ASTRONOMICZNA liczba to było by spoko, nie czepiał bym się gdyby chodziło o coś w okolicach 5% ale obecnie to bardzo mocny boost.
W końcu skoro Tytuł Maga S = Prestiż, Sława i jest to tytuł nadawany w gildiach by wyróżnić swoich utalentowanych członków to co w tym wszystkim robią Policja Magiczna i Rada Magi? Szefostwo owych organizacji wręcza go niczym medal za zasługi?
Okej, ale skoro Tytuł maga S = Prestiż, Sława, Uznanie to co z samotnikami? Nie potrafią zyskać sławy? Są niezauważalni? Przecież system reputacji też się ich tyczy więc wtf. Równie dobrze taki tytuł samotnikom mógłby nadać Wójt/Sołtys/Burmistrz/Lord/Król czy ktokolwiek wysoko postawiony, serio nawet w naszym prawdziwym, nudnym świecie występuje coś podobnego! Jeśli chodzi o to, że po prostu nie chcecie z jakiś powodów widzieć tytuły S u samotników to stwórzcie im osobny, dający to samo tytuł - ot choćby "Sławny Mag", co w tym takiego trudnego?
Forum chce by gracze tworzyli postacie w gildiach? - Okej, ale nie udupiajcie przy tym graczy, którzy wolą coś innego bo to po prostu niezbyt miłe zagranie z waszej strony.
Widzę dwa rozsądne rozwiązania z tej sytuacji:
1. Zmniejszenie tych 40% na DUŻO mniejszą liczbę.
2. Zapewnienie możliwości zdobycia tytułu dla samotników BĄDŹ jakieś alternatywy.
To by było na tyle.
Ciekawostka: Pierwotnie miała być to skarga na CD za zaniedbanie samotników, ale uznałem, że bardziej pasuje wrzucenie tego tutaj.