| Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) | |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Liczba postów : 229
Dołączył/a : 28/09/2012
| Temat: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:20 | |
| To ja pierwsza. Dotyczy osób, które już mają zatwierdzone KP. Np. jak ja mam Alezję i jej chciałabym dać DS'a ziemi (bo Archeologia, geologia i te sprawy), to DS'a mam zamiast obecnej magii (czyli muszę zrezygnować ze Znaków Przeszłości), mam go jako drugą magię, czy jeszcze inaczej?... |
|
| |
Liczba postów : 429
Dołączył/a : 24/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:23 | |
| Pytanko od Elci: - Cytat :
- [21:17:00] Elizabeth : Czy mamy wysyłać KP w z tych kont, czy robić nowe i dodawać do działu z KP
Czyli.. Mamy zakładać już nowe konto na daną postać, czy nie robić, a wysłać KP na priv adminowi..? Proszę o sprecyzowanie ._. |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:41 | |
| Eriu Wydaje mi się, że jakby to połączyć tak jak mówisz to na siłę mogłoby przejść. Obgadam to jeszcze z resztą, ale bądź dobrej myśli.
Elcia Robisz tak - jak masz KP to ją przerabiasz na DS'a (czyli dopisujesz co trzeba, ew rozpisujesz jakieś punkty) i wstawiasz w Kartotekę. I wtedy możesz dalej grać (z DS;em jak przejdzie) tak, jakbyś od początku go miała (czyli grasz dalej, nic sie nie zmienia, wszystko jest tylko na raz jest DS'em) |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:45 | |
| Ale jak chcę nową postać na DS'a.. To zakładam teraz nowe konto, czy czekam na (wymarzonego xD) akcepta danej KP? |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:47 | |
| Teraz zakładasz, piszesz i czekasz aż się rada nadzorcza KP na DS'a zlituje nad tobą i da akcepta z DS'em xD |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sob Paź 20 2012, 21:59 | |
| To wszystko (na razie xDDD).. Dzięki Ci, o wielka w płatkach znaleziona.. |
|
| |
Liczba postów : 229
Dołączył/a : 28/09/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Paź 21 2012, 01:39 | |
| Fajnie jakby się dało połączyć i w ogóle (od biedy mogę sobie spróbować skroić smoka i albo przejdzie przez komisję, albo nie). Ale mi głównie chodzi jak to w praktyce wygląda u zwykłego kandydata. Nie u "specjalnego egzemplarza" tylko normalnie. Ktoś już ma KP a w niej jakąś magię. DS: 1) jest swoistą "nakładką" na tę magię już posiadaną 2) eliminuje poprzednią magię i ma się tylko smoczy żywioł 3) ma się dwie magie 4) coś czego nie wzięłam pod uwagę Pytam, bo pojęcia nie mam jak wygląda DS w wydaniu forumowym. :) Nigdy nie miałam okazji widzieć tego w "praktyce"... |
|
| |
Liczba postów : 330
Dołączył/a : 18/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Paź 21 2012, 10:21 | |
| Mogę się mylić, ale postaram się odpowiedzieć na powyższe pytanko~
DS jest jak to powiedziałaś nakładką na poprzednią magię, ale musi ona być tego samego typu. Znaczy mag ognia dostanie DS ognia. Co wzmocni jego magię i doda kilka DS'owy umiejętności. Nie widzę możliwości na 2 magie nie powiązane ze sobą.
Jeśli chodzi o niwelowanie poprzedniej magii, to coś mi tu nie leży. Bo jak to tak? Mag przez całe życie szkolił się w danym typie magii powiedzmy woda, a dostaje DS'a ognia to teraz walczy ogniem? To takie nie teges....
Dziękuję za wyręczenie, ofc Lav ma rację... A Alv, ja pomyślałam co do tej twojej magii ziemi i znaków przeszłości, ale to się nijak nakłada. Nie wygląda to na rasową magię ziemi, choć poniekąd są do niej odwołania. Twoja magia bardziej się opiera na historii czy coś w ten deseń.
|
|
| |
Liczba postów : 1210
Dołączył/a : 12/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Paź 21 2012, 12:41 | |
| OK, dziękować. :D Chyba już ogarniam :) ... |
|
| |
Liczba postów : 1788
Dołączył/a : 13/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Paź 21 2012, 14:40 | |
| Ja mam pytanie~ Dość łatwe zapewne. Załóżmy, że 10 osóbek przystąpiło do konkursu. Zrobiły nowe postacie i napisały kp na DS i tylko jedna okazała się super epicka (to ino przykłąd bo może wcale nie być żadnej albo więcej epickich). A co z resztą? Mogą se albo edytnąć całkiem kp by nie było DSa w niej albo - jeśli ktoś robi postać ino dla DS - skasować/porzucić nową postać jak mniemam? |
|
| |
Liczba postów : 1148
Dołączył/a : 10/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Paź 21 2012, 15:12 | |
| Tak, Colcia, dobrze mniemasz.... |
|
| |
Liczba postów : 168
Dołączył/a : 24/09/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Wto Paź 23 2012, 20:52 | |
| Ja mam takie pytanie bardziej dla tych, co robią. Jakie magie wybieracie? ^^" (tak z czystej ciekawości :>) Krótką chwilę po tym poście został założony temat: Konkursowy Spis. Porządziłam się i usunęłam posty, które w momencie założenia Spisu stały się spamem... Alezja |
|
| |
Liczba postów : 1210
Dołączył/a : 12/08/2012
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Nie Lis 18 2012, 21:37 | |
| Można zrobić Żabójcę Trzeciej Generacji?... |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Pon Lis 19 2012, 08:55 | |
| |
|
| |
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) Sro Mar 30 2016, 23:56 | |
| Temat obecnie niepotrzebny, zamykam |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na DS'a - pytania (i odpowiedzi?) | |
| |
|
| |
|