Liczba postów : 2200
Dołączył/a : 15/08/2012
| Temat: Kronika Tysiąca: Las Twain Pią Kwi 12 2013, 21:34 | |
| Nazwa misji:Las Twain Opis misji:Drogi Bael'u
Witaj, przyjacielu. Wybacz, że tak długo nie dawałem żadnego znaku życia, ale zrozum... Praca kronikarza pochłonęła mnie bez reszty. Moja żona umarła kilka lat temu, dzieci nie mam, moja książka to jedyne, co mi pozostało. Od tamtego czasu, całymi dniami przesiadywałem w bibliotece, przeglądałem stare księgi, aż w końcu wziąłem się za czytanie... mojego własnej dzieła, Kroniki Tysiąca. Nie jest ona jeszcze dokończona, ale, kiedy ją czytałem, przyszło mi do głowy... Że piszę o rzeczkach, który na oczy nie widziałem. Nie odwiedziłem nigdy Bagien Moran, nie spotkałem jednorożca, nigdy nie przeżyłem na własnej skórze żadnych przygód. I wiesz co stwierdziłem po tych wszystkich latach przesiadywania w wieży? Że dość tego. Pora wybrać się w świat i zwiedzić te miejsca, te wszystkie tajemnicze miejsca, te wszystkie legendarne miejsca, o których pisałem. I dlatego właśnie, piszę co Ciebie, przyjacielu. Piszę do Ciebie z prośbą. Potrzebuje kogoś, kto będzie towarzyszył mi w mojej podróży. Jako pierwszy cel obrałem Las Twain. Legendarny gąszcz, z którego nikt nie wraca. Kto raz tam wejdzie, już nigdy nie wyjdzie. Nikt nie wie, co znajduje się w środku... A ja się tam wybiorę. Potrzebuje jednak towarzystwa. Wiem, że ty, Baelu nie jesteś już w stanie wędrować razem ze mną... Czy mógłbyś więc poszukać w moim imieniu jakiś chętnych osób? Nie musi to być nikt silny, a jedynie ktoś, kto będzie dotrzymywał mi towarzystwa i razem ze mną ujrzy wszystkie te niesamowite rzeczy. Pozdrów żone i dzieci. I trzymaj za mnie kciuki, przyjacielu, gdyż ja, Derfel, dokładnie pod czas drugiej pełni księżyca, przekroczę granicę Lasu Twain. I wrócę, Bael'u. Jeśli znajdziesz ochotników, powiedź im, że spotkamy się wszyscy wiosce Dethew, w karczmie "pod Czerwoną Flagą". Życz mi powodzenia, przyjacielu. Życz mi powodzenia. Bywaj zdrów. Derfel. Poziom trudności:Średnia/Trudna Liczba graczy:2-3 max Nagroda: Głównie PD i Kasa, ale możliwe też zdobycie różnych rzadkich roślin itp, czy też otrzymanie własnego zwierzaka. Nie wykluczam też magicznych przedmiotów, ale ... o to już trudniej. |
|
Liczba postów : 756
Dołączył/a : 14/08/2012
| Temat: Re: Kronika Tysiąca: Las Twain Pią Kwi 12 2013, 21:36 | |
| * podnosi łapke* ja idę, więc jak ja to pewnie Anyś też, ale nie jestem pewna~ |
|
Liczba postów : 4279
Dołączył/a : 17/11/2012
| Temat: Re: Kronika Tysiąca: Las Twain Pią Kwi 12 2013, 21:41 | |
| Zgłoszę Akiego~ Zwierzaczek *-* |
|
Liczba postów : 18
Dołączył/a : 27/03/2013
| Temat: Re: Kronika Tysiąca: Las Twain Pią Kwi 12 2013, 22:35 | |
| |
|
Liczba postów : 2200