Nazwa misji:Gra w króla, cześć 1
Arc/ciąg misji: -
Opis misji:
W przybrzeżnych knajpach i spelunach marynarze opowiadają sobie historie o starożytnym królestwie Morhen, które znajduje się gdzieś po za znanym ich światem. Podobno raz na jakiś czas na morzu pojawia się niewidoczne dla oka przejście, które przerzuca łodzie do innego wymiaru. Powrócić z niego udało się tylko jednej osobie... Jaen, bo tak miał na imię ów człowiek, opowiadał później jak piękne i bogate jest to królestwo. Wielu próbowało się tam dostać, ale bez skutecznie.
Jakiś czas temu do Rady magii przyszedł list, opatrzony pieczęcią króla Blaidda, władcy Morhen. Oto jak prezentowała się jego część:
"... Moje dni dobiegają końca. Pozostawiłem po sobie zbyt wielu następców, abym mógł wybrać tylko jednego z nich. Po mojej śmierci tak czy siak doszło by do walki o tron, postanowiłem więc, że im to trochę ułatwię. Organizuje turniej. Ten który wygra, zostanie władcą Morhen. (...) Synowie mogą dobrać sobie do trzech reprezentantów, którzy pomogą im w walce o tron. Piszę więc w imieniu mojej córki Zirael. Przybądźcie magowie. Jeśli ktoś z was się zgodzi się reprezentować moją córkę w zawodach, za tydzień otworzą się wrota do mojego królestwa. W Hargeon będzie czekał na was statek. Pytajcie o Miguela. ..."
Poziom trudności: Średni/Trudny
Ilość osób: Do 2 do 3;
Wymagania:Brak;
Nagrody:
Hajs, PD, może itemzy