Nazwa misji: Drop of Void
Arc/ciąg misji: Soulight
Opis misji: Dziury można znaleźć wszędzie. Dziury w starych skarpetach, w kieszeniach spodni, dziury w płocie, w ścianie czy choćby w zębie. Prawdziwy problem pojawia się jednak wtedy, gdy dziura pojawia się tam, gdzie w żadnym wypadku, pod żadnym pozorem jej być nie powinno, gdy istnieje wbrew wszelkim prawom fizyki. Gdy dziura pojawia się w przestrzeni, zawieszona w powietrzu, bez żadnego logicznego powodu i wytłumaczenia, sprawą jak najbardziej należy się zająć. Grupa naukowców i uczonych, która jedną z takich dziur właśnie bada postanowiła poprosić o pomoc w badaniach magów. Uczeni zainteresowani są tym w jaki sposób magia wpłynie na istnienie dziury - być może będzie w stanie ją załatać, a jeśli nie przynajmniej ujawni nieco więcej informacji na temat jej pochodzenia i istnienia?
Poziom trudności: Trudny - Bardzo trudny (zależnie od wyborów graczy)
Ilość osób: 3-5
Wymagania: Magowie
Nagrody: PD, gold, XXX (być może)
Zastrzegam sobie prawo do odmowy przyjęcia poszczególnych graczy (argumentacja zostanie podana przy ewentualnej takiej sytuacji).
Tak, wiem, ta misja kiedyś miała ruszyć, ale nie miałem czasu kompletnie na zajmowanie się MGowaniem. Teraz trochę się już ogarnąłem życiowo, więc spróbujmy jeszcze raz. Mea culpa.