I've never seen a decent person among those who say they're going to save the world while forsaking the people around them. Those types of men are always so intoxicated by thier own hollow dreams that they call every little thing in front of them trivial.
Opis Magii:Magia Naśladownictwa - Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
Naturalnie by skopiować wygląd musi go znać. By skopiować jakiś dźwięk - usłyszeć. A co do magii, to wezmę sobie dotyk + przy osobach, wciąż pozwolenie na summon danej rangi byłoby zależne od tych ram, które wcześniej wyznaczyłem (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). Czyli dotknięcie i długość fabuły, żeby zrobić kopię z magią o odpowiedniej sile. Ale o tym przy pwm.
PWM: - Introjection - Przez przebywanie z innymi osobami, Kaito nieświadomie przejmuje pewne ich zachowania, nawyki a nawet cechy charakteru. Mimo, że wśród ludzi to zwykłe zjawisko, u Kaito jest ono nasilone. - Born Actor - Im lepiej Kaito zna daną osobę, tym lepiej jest w stanie ją naśladować (Stopień poznania powiązany również z kartami postaci. Patrz Fateful Encounter. Im wyższa ranga karty, tym lepiej Kaito naśladuje daną osobę). - Behavioral Memory - Kaito nigdy nie zapomina zachowań spotkanych osób. - Card Maker - Jeśli któraś z kart Kaito ulegnie zniszczeniu lub uszkodzeniu (magicznie unicestwiona), Kaito może ją zwyczajnie odtworzyć (UWAGA: Przy kartach postaci potrzebne jest ponowne spotkanie z nimi. Patrz: Fateful Encounter). - Fateful Encounter - Kaito może tworzyć karty postaci, które spotka na swojej drodze (W trakcie fabuły/misji etc.). Karty =/= Zaklęcia (W każdym bądź razie nie zawsze. Te wykupione będą działać, te nie wykupione nie będą. Logiczne.) Wymaga dotknięcia danej osoby a potem chwili, by uporządkować dane kopiowanego (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). - Ownership - Jedynie Kaito i osoby o takiej samej lub bardzo podobnej magii mogą korzystać z mocy kart. - D.D. - Alternatywna przestrzeń, w której Kaito może przechowywać karty.
Zaklęcia: {C}
- Disguise - Zaklęcie pozwalające Kaito, lub osobie, na którą rzuci to zaklęcie przybrać wygląd i głos jednej znanej sobie osoby. Czas trwania: Dwie tury + możliwość przedłużenia (transformacja załamuje się podczas przedłużania).
- Invisible - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi lub osobie, na której użyje tego zaklęcia stać się niemal niewidocznym dla postaci o przeciętnym wzroku (Dostrzegą tylko lekkie falowanie powietrza w czasie gwałtownych ruchów niewidzialnego). Osoby o mocniejszym wzroku będą w stanie do pewnego stopnia przejrzeć to zaklęcie (Sokolooki 1: Falowanie powietrza, jakby było rozgrzane. Sokolooki 2: Zarys postaci niewidzialnego, jego kształt, jakby cień. Sokolooki 3: Przeźroczysta sylwetka niewidzialnego, jakby był plastikową butelką). Czas trwania: 1 tura.
- Illusion - Zaklęcie pozwalające na stworzenie jednej, nieodróżnialnej od oryginału (Będą wydawać dźwięki, naśladować ataki i w ogóle. Nieodróżnialne pod warunkiem, że ktoś nie ma zaklęć czy czegoś służącego do odróżniania), kopii Kaito, lub wybranej osoby. Kopia ta nie posiada fizycznego ciała więc nie jest w stanie zadawać żadnych obrażeń, przenikając przez wszystko niczym duch. Kopia utrzymuje się przez jedną turę. (Ponieważ nie jest w stanie zadawać obrażeń, sam też jest nienaruszalny.)
Ostatnio zmieniony przez Kaitō dnia Pon Wrz 07 2015, 17:08, w całości zmieniany 28 razy
Autor
Wiadomość
Kashima
Liczba postów : 184
Dołączył/a : 09/02/2015
Temat: Re: Kaitō Wto Wrz 08 2015, 23:39
Opis Magii: Jest w opisie, że kopii ludzi, czytaj uważnie :|
Wyjątkowość klucza wyjątkowością klucza, nie biorę dokładnie tak jak ma Gemini a na podobnej zasadzie, w sposób trudniejszy do wykonania. Każdy gracz, który nie będzie chciał zostać skopiowany albo będzie unikał kontaktu fizycznego, albo spróbuje uciec zanim Kaito będzie mógł zrobić kartę. W końcu potrzebuję na to od 4 do 16 kolejek, nie? A nie oszukujmy się, gdy gracz naprawdę czegoś nie chce, to nie dba o informacyjny god mode.
PWM: - Pamięć - żeby udawać daną osobę, należy pamiętać jak się ona zachowuje. To uzupełnienie "Born Actor", które jest wykorzystywaniem tej wiedzy w praktyce. Jak najbardziej pasuje do magii. - Limit - 4 zaklęcia C (40PD), 1 zaklęcie B (20PD) i 1 zaklęcie A (40PD) = 100 PD na 120 PD które mogę wydać. Więc nawet po zakupie podniesienia limitu zostaje mi jeszcze 10 PD.
Zaklęcia: 1. Zaklęcie do wyglądania jak inni (naśladowania ich wyglądu), które nie daje mi wyglądać jak inni mija się z sensem. Co ciekawe, wcześniej je przepuściłeś, przy "magii od wszystkiego", a przy magii do tego wyspecjalizowanej nie chcesz. A koniec tematu nastąpi gdy obaj zgodzimy się na warunki~ A ja się nie zgadzam. 3. Nie za dużo kombinowania? Nigdzie nie nazywałem tego "Magią Pokera", że muszę mieć pary, trójki itp. Skill polega na rzuceniu zaklęcia na kogoś. Potem z informacji jakie ten ktoś ma tworzona jest tej osoby kopia. Tak samo z Kaito, rzuca zaklęcie na siebie i z informacji jakie o sobie ma tworzona jest jego kopia. Podobnie jak w powyższym zaklęciu, o takich rzeczach nie było mowy wcześniej przy "magii od wszystkiego", przy której miało być słabsze. Dlatego też nie zgadzam się na to.
Torashiro
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
Temat: Re: Kaitō Sro Wrz 09 2015, 20:56
Magia: Nie, masz napisania z możliwością tworzenia ich kopii. A to jest opisane w takiej formie, że może być to kopia otoczenia/dźwięku. A na to się nadal nie zgodzę. Więc to nie kwestia czytania uważnie, a interpretacji opisu.
I nie. To tak jakby złodziej podchodził do drzwi. I trzymając je przez 14 kolejek postów dowiedział się o wszystkich skrytkach w tym domu, gdzie kto ma pokój itp. itd. Więc nie. Jakoś inaczej musisz to zrobić. I na to się nie zgodzę.
PWM: 1. Okej, czyli dodaj do tego, że czy chcesz czy nie chcesz, zapamiętujesz wszystkie możliwe zachowania każdej napotkanej osoby, co ostatecznie doprowadza do... mylenia się tobie tych zachowań lub lekkich problemów z utożsamianiem się. Nie i już. Chyba, że na tych warunkach. 2. Limit zobaczę, gdy już dasz wszystkie spelle, a nie te trzy.
Zaklęcia: 1. Zgadnij czemu wcześniej puszczałem. Tak, dlatego, że to była magia od wszystkiego. A teraz jest wyspecjalizowana i możesz naśladować kogoś, ale nie przyjmować jego wygląd. Koniec kropka. Możesz wytworzyć jego klona #Illusion. 3. Ale ja mówię tylko jak to działa. To nie działa tak, że wyjmujesz kartę i klonujesz. Znaczy... w sumie tak to działa. Tyle, że albo wyjmujesz Illusion i kopiujesz kogoś skopiowanego, albo przy pomocy tej karty "skanujesz" daną osobę i tworzysz jej kopię.
Kashima
Temat: Re: Kaitō Czw Wrz 10 2015, 00:03
Opis Magii: Magia Naśladownictwa - Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich - ludzi - kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
Nie, to tak jakby złodziej podchodził do drzwi, wkładał przez dziurkę od klucza endoskop i na ekraniku podglądał co się dzieje w środku. Albo jakby wypuszczać na powierzchnię odległej planety sondę, która przesyła informacje do centrum badawczego.
PWM: 1. Komiczne ograniczenie, biorąc pod uwagę, że aktorzy grają wiele postaci, które mają swoje określone zachowania, często wypracowywane przez wiele sezonów serialu i odtwarzają każde nie mając problemów z osobowością. I robią to bez magii. A Kaito to przecież urodzony aktor. Masz na przykład Seiji Takaiwa, który od wielu lat jest kostiumowym kaskaderem i często w crossoverach musi wracać do stylów walk i prywatnych manier postaci odgrywanych nawet po 10 czy 15 lat wcześniej. Albo Satoh Takeru, który na planie jednego serialu odgrywał Pięć różnych postaci. 2. Wypisałem ci wszystkie spelle jakie mam zamiar wziąć.
Zaklęcia: 1. Owszem, magii która specjalizuje się w: wyglądaniu jak otoczenie, wydawaniu dźwięków (np. głosów ludzi) oraz naśladowaniu ludzi, w tym ich głosów, wyglądu, zachowań. To zaklęcie to podręcznikowy przykład naśladowania wyglądu i głosu. 2. Tutaj chyba nie do końca zrozumiałeś. Chodzi tylko o kopiowanie osób będących aktualnie w pobliżu Kaito (wliczając jego samego). Nie tworzy kopii ludzi, których spotkał kiedyś tam.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Czw Wrz 10 2015, 00:32
Magia: Nie, ja nie pozwolę ci ot tak dotykiem wszystko o kimś innym poznać. Nie bez bardziej skomplikowanego rytuału. Tyle w tej kwestii. Kilka innych osób także się zgadza z tą opinią. W tym i techniczni. Więc nie. Skopiujesz zaklęcia, które zobaczysz, umiejki, które były używane, wygląd i charakter. Jeśli chcesz tylko dotyk i rozmowę to nie. Koniec. Zdania nie zmienię.
PWM: 1. Nie. Albo bierzesz szansę na obłęd, albo nie bierzesz tej umiejki. Koniec. 2. Policzę na końcu. Cierpliwości.
Zaklęcia: 1. Pozwól, że cię zacytuję. "naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich - ludzi - kopii" Gdzie tam masz o wyglądzie? Nie masz. Więc nie. 2. Jak kopiowanie osób w pobliżu Kaito to najpierw daj to w spellu, a zasada działania taka, jak opisałem.
Kashima
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 12 2015, 22:45
Opis Magii: Skoro tak bardzo chcesz mi ułatwić kopiowanie i utrudnić innym bronienie się przed nim to ok. Niech będzie kopiowanie zaklęć przez oglądanie ich.
Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi (w tym ich wyglądu), z możliwością tworzenia ich - ludzi - kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
PWM: 1. W takim razie nie potrzebne mi to PWM. A pamiętał i tak będzie, bez niego.
Zaklęcia: 1. Przytaczając ten sam fragment zadam ci inne pytanie: Gdzie tam jest napisane, że nie mogę kopiować wyglądu? Zwłaszcza, że przy Illusion mogę to robić. Opis magii uzupełniony. 2. Zasada działania była taka zanim to napisałeś i chciałeś uzupełnić o jakieś dodatkowe działanie.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Sro Wrz 16 2015, 19:03
Opis magii: Czy ja wiem, czy jest to tak łatwe? Mówiłem, dodaj w opisie magii, że nie możesz naśladować ty lub twój cel magii innych i jego zaklęć. Od tego masz klony. A klony będą nerfione pod względem ilości umiejek/many/spelli.
PWM: 1. Proszę cię bardzo, jak wolisz~
Zaklęcia: 1. Illusion to kopie. Ktoś tu wspominał o tym wcześniej. A dla mnie naśladowanie =/= kopiowanie. 2. To trzeba było ją dać w opisie zaklęcia. Nie wszyscy potrafią czytać w myślach. Zwłaszcza przez internet.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Pon Sie 29 2016, 19:39
Proszę o potwierdzenie w przeciągu tygodnia, czy to KP będzie jeszcze kończone, czy nie. Jeśli nie otrzymam odpowiedzi, zostanie ono zablokowane i przeniesione do archiwum KP (Klik)
W przypadku chęci powrotu do gry, wystarczy odezwać się do moderatorów lub adminów, by przywrócili KP.
Poniżej znajdują się buttony for, z którymi obecnie prowadzimy wymianę. W celu nawiązania współpracy zachęca się do odwiedzenia pierw tematu z regulaminem wedle którego wymiany prowadzimy, a następnie do zgłoszenia się w tym temacie. Nasze buttony oraz bannery znajdują się zaś w tym miejscu.
Layout autorstwa Frederici. Forum czerpie z mangi "Fairy Tail" autorstwa Hiro Mashimy oraz kreatywności użytkowników. Wszystkie materiały umieszczone na forum stają się automatycznie własnością jego jak i autorów. Dla poszanowania Naszej pracy uprasza się o nie kopiowanie treści postów oraz kodów bez uprzedniej zgody właścicieli.