I've never seen a decent person among those who say they're going to save the world while forsaking the people around them. Those types of men are always so intoxicated by thier own hollow dreams that they call every little thing in front of them trivial.
Opis Magii:Magia Naśladownictwa - Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
Naturalnie by skopiować wygląd musi go znać. By skopiować jakiś dźwięk - usłyszeć. A co do magii, to wezmę sobie dotyk + przy osobach, wciąż pozwolenie na summon danej rangi byłoby zależne od tych ram, które wcześniej wyznaczyłem (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). Czyli dotknięcie i długość fabuły, żeby zrobić kopię z magią o odpowiedniej sile. Ale o tym przy pwm.
PWM: - Introjection - Przez przebywanie z innymi osobami, Kaito nieświadomie przejmuje pewne ich zachowania, nawyki a nawet cechy charakteru. Mimo, że wśród ludzi to zwykłe zjawisko, u Kaito jest ono nasilone. - Born Actor - Im lepiej Kaito zna daną osobę, tym lepiej jest w stanie ją naśladować (Stopień poznania powiązany również z kartami postaci. Patrz Fateful Encounter. Im wyższa ranga karty, tym lepiej Kaito naśladuje daną osobę). - Behavioral Memory - Kaito nigdy nie zapomina zachowań spotkanych osób. - Card Maker - Jeśli któraś z kart Kaito ulegnie zniszczeniu lub uszkodzeniu (magicznie unicestwiona), Kaito może ją zwyczajnie odtworzyć (UWAGA: Przy kartach postaci potrzebne jest ponowne spotkanie z nimi. Patrz: Fateful Encounter). - Fateful Encounter - Kaito może tworzyć karty postaci, które spotka na swojej drodze (W trakcie fabuły/misji etc.). Karty =/= Zaklęcia (W każdym bądź razie nie zawsze. Te wykupione będą działać, te nie wykupione nie będą. Logiczne.) Wymaga dotknięcia danej osoby a potem chwili, by uporządkować dane kopiowanego (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). - Ownership - Jedynie Kaito i osoby o takiej samej lub bardzo podobnej magii mogą korzystać z mocy kart. - D.D. - Alternatywna przestrzeń, w której Kaito może przechowywać karty.
Zaklęcia: {C}
- Disguise - Zaklęcie pozwalające Kaito, lub osobie, na którą rzuci to zaklęcie przybrać wygląd i głos jednej znanej sobie osoby. Czas trwania: Dwie tury + możliwość przedłużenia (transformacja załamuje się podczas przedłużania).
- Invisible - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi lub osobie, na której użyje tego zaklęcia stać się niemal niewidocznym dla postaci o przeciętnym wzroku (Dostrzegą tylko lekkie falowanie powietrza w czasie gwałtownych ruchów niewidzialnego). Osoby o mocniejszym wzroku będą w stanie do pewnego stopnia przejrzeć to zaklęcie (Sokolooki 1: Falowanie powietrza, jakby było rozgrzane. Sokolooki 2: Zarys postaci niewidzialnego, jego kształt, jakby cień. Sokolooki 3: Przeźroczysta sylwetka niewidzialnego, jakby był plastikową butelką). Czas trwania: 1 tura.
- Illusion - Zaklęcie pozwalające na stworzenie jednej, nieodróżnialnej od oryginału (Będą wydawać dźwięki, naśladować ataki i w ogóle. Nieodróżnialne pod warunkiem, że ktoś nie ma zaklęć czy czegoś służącego do odróżniania), kopii Kaito, lub wybranej osoby. Kopia ta nie posiada fizycznego ciała więc nie jest w stanie zadawać żadnych obrażeń, przenikając przez wszystko niczym duch. Kopia utrzymuje się przez jedną turę. (Ponieważ nie jest w stanie zadawać obrażeń, sam też jest nienaruszalny.)
Ostatnio zmieniony przez Kaitō dnia Pon Wrz 07 2015, 17:08, w całości zmieniany 28 razy
Autor
Wiadomość
Torashiro
Liczba postów : 5599
Dołączył/a : 10/05/2013
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 00:22
Opis magii: To nazwijmy to inaczej. JA to oceniam. JA. Nie Don, nie Kiri, nie Fin i nie Nanaś. JA uznałem, że potrzebujesz zgody gracza i fabuły z nim, celem pozyskania kopii, by było to możliwe, na co przystali też ci sprawdzający, których się pytałem. Gemini? Gemini się zamienia, a nie, że może przywołać danego gracza. Annie? Annie kopiuje zaklęcie i może je max 2 razy komuś przekazać, a do tego i tak potrzebuje fabuły, podczas której, zostanie to zaklęcie przy niej użyte. Jak Ci się to nie podoba, to trudno. IDC.
PWM: 1. Nie. Musisz odegrać kradzież czy coś takiego. A nie: -No hej, jak pogoda? -Piękna. Zakupy? -Tak, na śniadanie. -Polecam te bułki -Dzięki, to ja lecę I tadaaaa. Ukradzione. TY masz odegrać kradzież. A nie, że sobie pogadasz i już tworzysz kartę. Jasne?
Zaklęcia: 1. Niepoprawione 2. Nie. Wszystko co materialne ją zniszczy, chyba, że będzie to nieznaczny wpływ pogody, jak np. opad śniegu czy deszcz. Porządna ulewa czy grad usuną.
Kashima
Liczba postów : 184
Dołączył/a : 09/02/2015
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 12:28
Opis magii:
Torashiro napisał:
To nazwijmy to inaczej. JA to oceniam. JA. Nie Don, nie Kiri, nie Fin i nie Nanaś. JA uznałem, że potrzebujesz zgody gracza i fabuły z nim, celem pozyskania kopii, by było to możliwe, na co przystali też ci sprawdzający, których się pytałem. Gemini? Gemini się zamienia, a nie, że może przywołać danego gracza. Annie? Annie kopiuje zaklęcie i może je max 2 razy komuś przekazać, a do tego i tak potrzebuje fabuły, podczas której, zostanie to zaklęcie przy niej użyte. Jak Ci się to nie podoba, to trudno. IDC.
O ile dobrze wiem, niezależnie od tego kto ocenia, gracze powinni być oceniani w ten sam sposób. Równość i te sprawy (chyba, że naprawdę są równi i równiejsi). Słyszałem też, że za takie teksty w stylu "Bo JA sprawdzam a nie inni i będzie tak jak ja chcę" mogę nawet składać podanie o zmianę sprawdzającego. Gemini się zmienia... i ma wszystkie skille, PWM, zaklęcia danej osoby, limit MM: 100 i brak czasowego. Po jednym dotyku. Annie może skopiować a nawet przekazywać komuś skopiowane zaklęcia a starczy, że zobaczy je zobaczy. Innymi słowy może skopiować wszystkie skille postaci i powielić ją dwukrotnie. A Kaito tworzy tak jakby upośledzonego Gemini (mniej MM, ograniczona ilość kopiowanych zaklęć, PWM i skilli), który od razu jest przemieniony, zablokowany w danej formie i potrzebuje do stworzenia go odegrać z kimś kopiowanym fabułę, zatwierdzoną potem przez MG.
Dodanie do tego jeszcze KOLEJNEGO ograniczenia jest zwyczajnie nie fair wobec mnie i mało mnie obchodzi twoje prywatne zdanie na ten temat, ponieważ MG powinni oceniać równo. "Jak ci się nie podoba, to trudno, IDC."
PWM: 1. A co jeśli kradnięcie przebiega właśnie w ten sposób? c: BTW, Jeśli zniszczenie karty = stracie zaklęcia, to znaczy, że odzyskuję wydane na nie PD, żeby je sobie odnowić / zrobić nowe, tak? c:
Zaklęcia: - Disguise - Ok Zaklęcie pozwalające użytkownikowi przybrać postać a także zmienić głos tak, by móc naśladować jedną znaną sobie osobę. Czas trwania: 1 tura + możliwość przedłużenia. W momencie przedłużania transformacja się załamuje. Zatwierdzone - Illusion - Nie. Nienaruszalny przez rzeczy, które nie są stricte atakami. Atak bronią, laser, kula ognia, whatever, ale skille typu "zasłona dymna" czy silna warunki pogodowe mają go nie ruszać.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 12:40
Opis Magii: I są oceniani w ten sam sposób. Nikt nie ma magii posiadającej dwa odmienne aspekty. Dlatego są nerfy i ograniczenia, a nie dlatego, że są równi i równiejsi. I to jest moje zdanie i szczerze, nerf może się nie podobać. Gdybym miał się przejmować każdym nerfem ode mnie, który by się komuś nie podobał, to musiałbym zrezygnować z tej funkcji. Więc tak... nie obchodzi mnie, nie przejmuję się tym, co sądzisz o tym nerfie. Gemini? Gemini może zapamiętać max 2 osoby i ma 100 MM tylko. Annie ma max 2 zapamiętane zaklęcia. A ty? Tworzysz klona i iluzje na raz. Masz przywoływanie z iluzjami. A ja nie zamierzam puścić ot tak magii tych dwóch aspektów. Ponieważ chciałem ci umożliwić stworzenie magii jaką chciałeś dopasowałem do niej nerfy. Jak ci się to nie podoba (a uwierz, pytałem się kilku osób i miało zdanie podobne do mojego, a nawet i bardziej by nerfili), możesz zmienić sprawdzającego. Przy czym, to, że ktoś ocenia, nie znaczy, że inni nie mogą się wtrącić, bo coś takiego także się zdarzało, jak zauważono wielką niezgodność. Więc, to, że ktoś inni ci sprawdzi, wcale nie znaczy, że będziesz miał wszystko. A uwierz mi, ja nie pozwolę, nawet jak nie będę sprawdzał, by ktoś miał magię iluzji i przywołania na raz w twoim pierwotnym zamyśle. Do tego spójrzmy na to z tej strony. Musisz z kimś pofabulić, by zdobyć kartę, więc na swój sposób taka osoba i tak i siak musi się zgodzić na coś takiego. Więc niejako zadajesz to pytanie na raz. A MG po prostu sprawdza, czy na pewno była to sensowna kradzież, a nie byle co.
PWM: 1. Nie. To działa na tej zasadzie, że popsuła ci się karta i musisz ją odnowić. W sumie, nie musi to wymagać niewiadomo jak wielkich nakładów itp. itd. Ot, ponowne spotkanie, nawet może i krótsza kradzież, ale musi nastąpić. To tak samo, jakby magowi GD zwracano PD za ukradzione mu klucze. Jak odzyskasz kartę masz cały czas to zaklęcie, tylko bez niej, nie możesz z niego korzystać.
Zaklęcia: 1. Ok 2. A ja mówię nie. Powiedziałem jak to będzie i zdania nie zmienię. Ewentualnie dym go jeszcze nie ruszy.
Hilda
Liczba postów : 229
Dołączył/a : 06/10/2013
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 14:16
Opis Magii: Ja nie wiem gdzie ty widzisz dwa aspekty, kiedy wszystko w tej magii sprowadza się do kopiowania i tych kopii wykorzystywania. Disguise? Kopiowanie wyglądu i głosu. Illusion? Kopiowanie siebie i dawanie tego w formie upośledzonego summonu (a że w nazwie ma "iluzja" to cóż, jak zechcę to nazwę to "Tosty z serem"). Invisible? Kopiowanie obrazu otoczenia i nakładanie go na siebie tak, żeby postać wydawała się niewidzialna. Summon? Kopiowanie (słabsze w porównaniu z takim Gemini, mimo że moja magia jest od kopiowania a GD nie) innych postaci i wzywanie tych kopii. A że moja magia ma summony, to co? Magia musi się opierać na samych summonach, żebym mógł je mieć? Pierwsze o tym słyszę. To, że mam zamiar mieć ich sporo nie znaczy, że to magia przywołania. Pierwotny obraz tej magii już dawno się zmienił, co nie? A ty wciąż traktujesz jakby nie. (Holy shit, czyżbym podważył właśnie większość twoich nerfów, narzuconych z powodu "dwóch magii w jednej"?)
Jak chcesz to zmienię opis na "Złodziej Tożsamości: Magia do kopiowania."
Idąc twoją logiką, każda osoba fabuląca ze mną automatycznie zgadza się na ukradzenie swojej postaci, bo są świadomi, że Kaito to robi. Nie ma sensu więc pytać jej o zgodę, co sprawia, że ten warunek jest po prostu śmieszny i ma mi tylko utrudnić trzymanie się wizerunku "złodziejskiej magii kopiowania". Jeszcze raz: Co to za złodziej, który pyta swoją ofiarę wprost, czy może ją okraść? Dla uściślenia tej fabuły możemy dać warunek tej fabuły pt. ilość postów = siła kopii.
4 wymienione posty fabuły (czyli ja 4 i kopiowany 4) = C 8 wymienionych postów = B 16 wymienionych postów = A
PWM: - Card Maker - ok.
Zaklęcia: - Illusion - Dalej upieram się przy swoim.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 14:51
Opis Magii: "magia Złodzieja Tożsamości specjalizuje się w zaklęciach Mających zmylić przeciwnika (tworzenie wabików, ataki o dziwnych trajektoriach czy też iluzoryczne ich przemieszczenia, niewidzialność itp.) i sprawiać wrażenie nieprzewidywalnych" słowo klucz to... "itp.". Jak można zmylić przeciwnika? Na pierdyliard sposobów. Także tworząc iluzje miecza, który leci w stronę wroga. Wabiki? Jakie? Zapachowe, wzrokowe? Dalej porównanie do GD jest nierzetelne z jednego powodu. Magia GD jest magią stricte z mangi/anime. Dla mnie jest ona za silna i tak i siak. Poza tym, wciąż pozostaje dla mnie kwestia tych "dwóch magii w jednym". I nie, to, że się zapytasz kogoś "czy pofabulisz" nie znaczy, że od razu ukradniesz. Ale już pytanie "Hej, słuchaj, chciałbym cię w swojej armii klonów, pofabulisz?" już może być. Plus szczerze, nie obchodzi mnie ile postów jaka siła tworu. Lepiej by było, jakbyś opisał sam fakt kradzieży. Dalej, nazewnictwo? Nazywaj se to jak chcesz, dla mnie opis magii ponad wszystko, a dla mnie on wciąż mówi o dwóch magiach w jednej. Poza tym, nie widzę wielkiej zmiany w opisie magii pierwotnym i obecnym. Poza tym, że obecny wyraźniej mówi co chcesz.
PWM: 1. Daj jeszcze opis ostateczny, bym wiedział co akceptuję
Zaklęcia: 1. Brak akceptu w takim razie
Hilda
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 15:50
Opis Magii:Złodziej Tożsamości - oparta na magicznych kartach, magia służąca głównie do kopiowania obrazu otoczenia, dźwięków a nawet wyglądu oraz umiejętności osób i używania tych kopii we własnych celach.
Nowy opis magii. A w związku z tym chcę ponownego rozpatrzenia niektórych zaklęć.
Magia GD, mimo że kanoniczna, została zaadaptowana do systemu pbf'a. Co znaczy, że jest taką samą magią jak każda inna i mam prawo się do niej odnosić i porównywać swoje skille z nią, jeśli działają podobnie. Niezależnie od tego, czy uważasz, że jest ona za silna czy za słaba. Równość pamiętasz? Oceniamy (my czyli wy: MG) wszystkich tak samo, pamiętasz?
Pytanie o zgodę wciąż stoi w sprzeczności ze stylem magii, jak i tym, że inni nie muszą prosić o zgodę. Ekhemehehehrównośćhehehekehem.
PWM: - Card Maker - Jeśli któraś z kart Kaito ulegnie zniszczeniu lub uszkodzeniu (magicznie unicestwiona), Kaito może ją zwyczajnie odtworzyć (UWAGA: Przy kartach postaci potrzebne jest ponowne spotkanie z nimi. Patrz: Fateful Encounter). - Fateful Encounter - A kopiowanie innych osób ci opisałem, w zależności od tego ile postów przebywam z daną w osobą, w takim stopniu mogę ją skopiować, ponieważ udało mi się tą osobę zanalizować za pomocą magii. To + potwierdzenie od MG, że miało to miejsce. Innymi słowy MG zlicza ile postów trwała fabuła i np. w Księdze Zaklęć wpisuje mi jakiej rangi kopię mogę zrobić, jeśli będę miał PD. 4 posty - kopia rangi C, 8 postów - kopia rangi B, 16 postów - kopia rangi A.
Opis PWM: Kaito może tworzyć karty postaci, które spotka na swojej drodze (W trakcie fabuły/misji etc.). Karty =/= Zaklęcia (W każdym bądź razie nie zawsze. Te wykupione będą działać, te nie wykupione nie będą. Logiczne.) Wymaga zatwierdzenia fabuły przez MG / fabuły w obecności MG. Kopiowanie całych osób wraz z ich magią zajmuje troche czasu, więc fabuła musi mieć odpowiednią długość, by Kaito mógł stworzyć mocna kartę. (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A).
Zaklęcia: - Disguise - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi lub wybranemu celowi przybrać postać a także zmienić głos tak, by móc naśladować jedną znaną Kaito osobę. Czas trwania: 2 tury + możliwość przedłużenia. Transformacja załamuje się podczas przedłużania. - Illusion - Zaklęcie pozwalające na stworzenie jednej, nieodróżnialnej od oryginału (Będą wydawać dźwięki, naśladować ataki i w ogóle. Nieodróżnialne pod warunkiem, że ktoś nie ma zaklęć czy czegoś służącego do odróżniania), kopii Kaito, lub wybranej osoby. Kopia ta nie posiada fizycznego ciała więc nie jest w stanie zadawać żadnych obrażeń, przenikając przez wszystko niczym duch. Kopia utrzymuje się przez jedną turę. (Potraktuj jak upośledzony summon rangi C, bo tym mniej więcej jest. A ponieważ nie umie atakować, to ma się utrzymywać cały post niezależnie od tego co w niego uderzy.) - Invisible - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi stać się niemal niewidocznym dla postaci o przeciętnym wzroku (Dostrzegą tylko lekkie falowanie powietrza w czasie gwałtownych ruchów Kaito) poprzez stałe kopiowanie i nakładanie na siebie obrazu otoczenia. Osoby o mocniejszym wzroku będą w stanie do pewnego stopnia przejrzeć to zaklęcie (Sokolooki 1: Falowanie powietrza, jakby było rozgrzane. Sokolooki 2: Zarys postaci Kaito, jego kształt, jakby cień. Sokolooki 3: Przeźroczysta sylwetka Kaito, jakby był plastikową butelką). Czas trwania: 1 tura. Zatwierdzone
Teraz wpasowują się idealnie w magię służącą do stricte kopiowania.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 17:20
Opis Magii: Nie, sorry, jest teraz jeszcze bardziej od wszystkiego. Możesz sobie skopiować jakąś scenę i użyć jej jako iluzji. Możesz skopiować dowolne zaklęcie, dowolny pocisk, dowolną osobę, dowolną rzecz i dowolne miejsce. Nie. Po prostu nie. To lekko ograniczony łuk ucieleśnienia teraz z inną nazwą, więc... zbieraj zgody MG, ale z tą historią... nie masz na nią akceptu.
Jeszcze jedno. Zaprzestań tego tonu. Jest irytujący i uderza we mnie od dość dawna, a nie zamierzam się denerwować czytając jakieś oskarżenia w moją stronę.
Zaklęcia sprawdzę, jak ustalimy co z magią.
Hilda
Temat: Re: Kaitō Sob Wrz 05 2015, 17:52
Opis Magii: Napisałem obraz, nie całe miejsce (innymi słowy nie będzie fizyczny). Nie mogę skopiować sceny, bo takie zaklęcie mi nie przejdzie (to z góry skazane na porażkę jest). A co do reszty? No cóż są inni użytkownicy kopiujący zaklęcia (wspomnieni Annie i Gemini) czy wytwarzający rzeczy z niczego (typu magowie miecza wyczarowujący sobie zbroję/oręż), więc gdybym kiedyś chciał takie zaklęcia to będę się na nich wzorował. Skoro u nich nie jest to łuk ucieleśnienia, to u mnie też nie będzie. W gestii MG pozostanie nie pozwolenie mi na przekształcenie tego w regularny łuk ucieleśnienia.
PWM: - Card Maker - Jeśli któraś z kart Kaito ulegnie zniszczeniu lub uszkodzeniu (magicznie unicestwiona), Kaito może ją zwyczajnie odtworzyć (UWAGA: Przy kartach postaci potrzebne jest ponowne spotkanie z nimi. Patrz: Fateful Encounter). - Fateful Encounter - A kopiowanie innych osób ci opisałem, w zależności od tego ile postów przebywam z daną w osobą, w takim stopniu mogę ją skopiować, ponieważ udało mi się tą osobę zanalizować za pomocą magii. To + potwierdzenie od MG, że miało to miejsce. Innymi słowy MG zlicza ile postów trwała fabuła i np. w Księdze Zaklęć wpisuje mi jakiej rangi kopię mogę zrobić, jeśli będę miał PD. 4 posty - kopia rangi C, 8 postów - kopia rangi B, 16 postów - kopia rangi A.
Opis PWM: Kaito może tworzyć karty postaci, które spotka na swojej drodze (W trakcie fabuły/misji etc.). Karty =/= Zaklęcia (W każdym bądź razie nie zawsze. Te wykupione będą działać, te nie wykupione nie będą. Logiczne.) Wymaga zatwierdzenia fabuły przez MG / fabuły w obecności MG. Kopiowanie całych osób wraz z ich magią zajmuje troche czasu, więc fabuła musi mieć odpowiednią długość, by Kaito mógł stworzyć mocna kartę. (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A).
Zaklęcia: - Disguise - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi lub wybranemu celowi przybrać postać a także zmienić głos tak, by móc naśladować jedną znaną Kaito osobę. Czas trwania: 2 tury + możliwość przedłużenia. Transformacja załamuje się podczas przedłużania. - Illusion - Zaklęcie pozwalające na stworzenie jednej, nieodróżnialnej od oryginału (Będą wydawać dźwięki, naśladować ataki i w ogóle. Nieodróżnialne pod warunkiem, że ktoś nie ma zaklęć czy czegoś służącego do odróżniania), kopii Kaito, lub wybranej osoby. Kopia ta nie posiada fizycznego ciała więc nie jest w stanie zadawać żadnych obrażeń, przenikając przez wszystko niczym duch. Kopia utrzymuje się przez jedną turę. (Potraktuj jak upośledzony summon rangi C, bo tym mniej więcej jest. A ponieważ nie umie atakować, to ma się utrzymywać cały post niezależnie od tego co w niego uderzy.) - Invisible - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi stać się niemal niewidocznym dla postaci o przeciętnym wzroku (Dostrzegą tylko lekkie falowanie powietrza w czasie gwałtownych ruchów Kaito) poprzez stałe kopiowanie i nakładanie na siebie obrazu otoczenia. Osoby o mocniejszym wzroku będą w stanie do pewnego stopnia przejrzeć to zaklęcie (Sokolooki 1: Falowanie powietrza, jakby było rozgrzane. Sokolooki 2: Zarys postaci Kaito, jego kształt, jakby cień. Sokolooki 3: Przeźroczysta sylwetka Kaito, jakby był plastikową butelką). Czas trwania: 1 tura. Zatwierdzone
Co masz na myśli pisząc "Zaprzestań tego tonu."? Jakiego tonu? Wytłumacz dokładnie o co ci chodzi, a ja się wtedy postaram tego unikać.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Nie Wrz 06 2015, 00:05
Magia: Tak, tylko, że magowie miecza, ewentualnie zbroi, nie stworzą nagle z niczego kuli ognia. A ty już tak. Stworzysz sobie miecz, zbroję, zaklęcie i sługi, bo tak. Bo raz widziałeś. Chyba, że uznamy, że kopiujesz sam obraz, ergo tworzysz rzeczy stricte niematerialne, tylko i wyłącznie takie. Kwestia kopiowania cudzych umiejętności TAKŻE wlicza się w inną zupełnie dziedzinę dla mnie. Bo w chwili obecnej mam takie... stworzysz niematerialnego klona, który następnie użyje zaklęcia, które będzie miało sens, czy też będzie iluzją? Sorry, ale w przeciwieństwie do Annie, mogącej tak skopiować 2 zaklęcia, ty możesz ich mieć nieskończoność połączone z iluzjami. A Gemini? Gemini też ma tylko dwa. Więc co powiesz na deal stulecia, czyli też, max 2! Max 2 zaklęcia na max 2 kopiach! Oczywiście... kwestia zdobycia kopii to co innego.
Zaklęcia sprawdzę, jak dogadamy samą magię. I wstaw ją do pierwszego posta, bo latanie po kilku ostatnich jest kłopotliwe i męczące.
Kashima
Liczba postów : 184
Dołączył/a : 09/02/2015
Temat: Re: Kaitō Nie Wrz 06 2015, 15:25
Gemini ma dwa, w jednym zaklęciu. Ja mam jedno w jednym zaklęciu, w dodatku słabsze. Faktycznie, niezły deal.
Magowie miecza tworzą znikąd broń, np. wyskakującą spod ziemi. Zbroję, która ich ochroni itd. Omijając potrzebę kupowania jej za klejnoty.
Nie zrobię fireballa znikąd, ponieważ najpierw ten fireball musi gdzieś być, żebym mógł go skopiować. Tak jak Annie, ona tez skopiowanych zaklęć z powietrza nie bierze, z tym że według opisu jej zaklęcia może skopiować i użyć go dwa razy. Ja tymczasem nie mam nawet zaklęcia do kopiowania samych zaklęć, tylko osób. Ponadto o ile dobrze pamiętam, na poziomie maga 0 Annie może użyć na sobie tego zaklęcia 4 razy, czyli jeśli dobrze rozumiem, skopiować 4 zaklęcia i każdego użyć potem dwa razy co razem daje 8 i może je tym samym zaklęciem przekazać innej osobie.
I nieskończoność? Wydaje mi się, że przy ocenianiu nie przeszłoby mi zaklęcie pozwalające mi kopiować rzeczy w nieskończoność. Rozwodzisz się nad opisem magii i tym "co mogę a czego nie mogę". Prawda jest taka, że jaki opis magii byś nie sprawdził, to można do niego wymyślić wszystko i dać to jako pretekst do nieprzepuszczenia całości.
Nie skopiuję przedmiotu, którego nie mam/nie widzę, no bo jak?
Kopiowanie umiejętności wlicza się w inną dziedzinę niż kopiowanie? @.@
Ale skoro ci dalej nie pasuje, to spróbuję napisać kolejny opis magii. Możliwe, że nie będziesz miał aż takich zastrzeżeń.
Opis Magii:Złodziej Tożsamości/Magia Naśladownictwa - Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
Co powiesz teraz?
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Nie Wrz 06 2015, 21:02
Magia: Tak, brzmi już lepiej. Przy czym, nie znaczy to, że jest to perfekcyjne. A więc tak. W sumie twój opis, daje ci teraz niewidzialność dla siebie i innych, możliwość wydawania wszystkich, dowolnych odgłosów, które kiedykolwiek słyszałeś + kopie. No ok... jestem w stanie w miarę na to przystać, choć kwestia tych wszystkich odgłosów tworzy mi takie... meh. Ale dobra. Teraz tak... na jakiej zasadzie kradniesz? Opisz mi to, jak chcesz ty to robić + możesz wrzucić zaklęcia.
P.S. Co do wcześniejszych argumentów, to co robią inne magie, wchodzi w ich opis. A ty na tej chciałeś zbyt wiele wcześniej.
Kaitō
Liczba postów : 23
Dołączył/a : 25/05/2015
Temat: Re: Kaitō Pon Wrz 07 2015, 17:06
Opis Magii:Magia Naśladownictwa - Magia naśladowania, której zaklęcia są reprezentowane przez specjalne karty. Magia pozwalająca użytkownikowi, lub jego celowi naśladować otoczenie (wtapianie się w tło), dźwięki (np. głosy ludzi), oraz ludzi, z możliwością tworzenia ich kopii, mogących nawet używać magii pierwowzorów.
Naturalnie by skopiować wygląd musi go najpierw znać. By skopiować jakiś dźwięk - usłyszeć. A co do magii, to wezmę sobie dotyk + przy osobach, wciąż pozwolenie na summon danej rangi byłoby zależne od tych ram, które wcześniej wyznaczyłem (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). Czyli dotknięcie i długość fabuły, żeby zrobić kopię z magią o odpowiedniej sile. Ale o tym przy pwm.
PWM: - Introjection - Przez przebywanie z innymi osobami, Kaito nieświadomie przejmuje pewne ich zachowania, nawyki a nawet cechy charakteru. Mimo, że wśród ludzi to zwykłe zjawisko, u Kaito jest ono nasilone. - Born Actor - Im lepiej Kaito zna daną osobę, tym lepiej jest w stanie ją naśladować (Stopień poznania powiązany również z kartami postaci. Patrz Fateful Encounter. Im wyższa ranga karty, tym lepiej Kaito naśladuje daną osobę). - Behavioral Memory - Kaito nigdy nie zapomina zachowań spotkanych osób. - Card Maker - Jeśli któraś z kart Kaito ulegnie zniszczeniu lub uszkodzeniu (magicznie unicestwiona), Kaito może ją zwyczajnie odtworzyć (UWAGA: Przy kartach postaci potrzebne jest ponowne spotkanie z nimi. Patrz: Fateful Encounter). - Fateful Encounter - Kaito może tworzyć karty postaci, które spotka na swojej drodze (W trakcie fabuły/misji etc.). Karty =/= Zaklęcia (W każdym bądź razie nie zawsze. Te wykupione będą działać, te nie wykupione nie będą. Logiczne.) Wymaga dotknięcia danej osoby a potem chwili, by uporządkować dane kopiowanego (4 posty - ranga C, 8 postów - ranga B, 16 postów - ranga A). - Ownership - Jedynie Kaito i osoby o takiej samej lub bardzo podobnej magii mogą korzystać z mocy kart. - D.D. - Alternatywna przestrzeń, w której Kaito może przechowywać karty.
Zaklęcia: {C}
- Disguise - Zaklęcie pozwalające Kaito, lub osobie, na którą rzuci to zaklęcie przybrać wygląd i głos jednej znanej sobie osoby. Czas trwania: Dwie tury + możliwość przedłużenia (transformacja załamuje się podczas przedłużania).
- Invisible - Zaklęcie pozwalające użytkownikowi lub osobie, na której użyje tego zaklęcia stać się niemal niewidocznym dla postaci o przeciętnym wzroku (Dostrzegą tylko lekkie falowanie powietrza w czasie gwałtownych ruchów niewidzialnego). Osoby o mocniejszym wzroku będą w stanie do pewnego stopnia przejrzeć to zaklęcie (Sokolooki 1: Falowanie powietrza, jakby było rozgrzane. Sokolooki 2: Zarys postaci niewidzialnego, jego kształt, jakby cień. Sokolooki 3: Przeźroczysta sylwetka niewidzialnego, jakby był plastikową butelką). Czas trwania: 1 tura.
- Illusion - Zaklęcie pozwalające na stworzenie jednej, nieodróżnialnej od oryginału (Będą wydawać dźwięki, naśladować ataki i w ogóle. Nieodróżnialne pod warunkiem, że ktoś nie ma zaklęć czy czegoś służącego do odróżniania), kopii Kaito, lub wybranej osoby. Kopia ta nie posiada fizycznego ciała więc nie jest w stanie zadawać żadnych obrażeń, przenikając przez wszystko niczym duch. Kopia utrzymuje się przez jedną turę. (Ponieważ nie jest w stanie zadawać obrażeń, sam też jest nienaruszalny.)
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Wto Wrz 08 2015, 14:00
Magia: Więc tak, obecnie masz w magii te zaklęcia, co zaakceptuję. Żadnych wyglądów/dźwięków nie masz zarejestrowanych. By je skopiować... musisz je nagrać. Ot, jakaś PWMka od tego. Innymi słowy, nie stworzysz nagle zaklęcia, kopiując jakiś dźwięk, którego fabularnie nie słyszałeś. Nawet zwykłe wyciągnięcie czystej karty czy coś takiego. Zaklęcia z poziomu KP się do tego nie wliczają. Teraz tak... kradnięcie kogoś.
No... to tu się pokłócimy. I tak, nie obchodzi mnie i nie ma dla mnie znaczenia, jak długa będzie to fabuła. Z tym, że nie możesz ot tak ukraść komuś PWMek, zaklęć, jeśli ich nie widziałeś. Znaczy... nie uda ci się tego zrobić samym gadaniem i kontaktem fizycznym. Kwestia kopii umiejek... tutaj łatwiej masz, jeżeli zaobserwujesz, że ktoś "używa" umiejki, jeśli nie, to decyzja pozostaje MG (tak +-50%). No... chyba, że wykonasz coś, a la rytuał, w którym to wyciągniesz jakoś z samego typka informacje o jego magii itp. itd. Ale wtedy to cóż... musiałbyś albo kogoś poprosić do tego rytuału, albo zmusić. Dalej, kwestia naśladowania umiejek , zaklęć i innych u klonów... mogłeś widzieć ich więcej, niż klon może przyjąć i z nich wybierasz sobie dla klona set. Tylko, wybierasz go raz na zaklęcie. Żeby nie było.
Aha, jeszcze jedna rzecz. Kwestia ilości klonów jest taka sama jak u Magów GD/Znaków Przeszłości/Lalek. Innymi słowy zaczynasz z jedną, musisz płacić za ich większą ilość niż 1 na raz.
PWM: 1. No dobra, nieświadomie zaczyna naśladować. 2. Niech będzie, zabieg czysto fabularny~ 3. Nie, to magia naśladowania, nie pamięci. 4. Brzmi ok. 5. Kwestię tego wyjaśniłem wyżej. 6. Ok. 7. Ok.
Zaklęcia 1. Nie. Możesz naśladować otoczenie, czyt. wtapiać się w tłum, ergo stawać niewidzialnym, a nie udawać kogoś. No... chyba, że tylko głosem. Przy czym, ten głos też wcześniej musisz kiedyś usłyszeć i go jakoś zarejestrować. 2. W obecnej formie... niech będą 2 posty. 3. Hmm... średnio to widzę, bo jest to iluzjoniczna kopia, ale jednocześnie coś co naśladuje... Dobra, musisz wybraną osobę wcześniej "nagrać" na kartę. Przy czym, nie liczą się karty w twoich opisach dodatkowych, gdzie masz około połowę forum, tylko... przydałaby się lista kart, które już posiadasz. W przypadku randomów, po prostu możesz wyjąć pustą kartę i "pobrać" jego wizję.
Kaitō
Liczba postów : 23
Dołączył/a : 25/05/2015
Temat: Re: Kaitō Wto Wrz 08 2015, 16:03
Opis Magii: Nie wiem czy się kłócić, ale wymagasz ode mnie "rytuału" i otom ci go przedstawił (patrz: Fateful Encounter). Dotknięcie osoby, by "skopiować" ją a potem "ciągnięcie danych" przez określoną ilość postów. To taka gorsza wersja Gemini, bo wymaga 4-16 razy takiego czasu, jakiego potrzebują Bliźnięta i nie daje aż takiego efektu jak one (bo nie pozwalają mi skopiować całej postaci, tylko jej fragment i to dość mocno ograniczony, w dodatku muszę zapłacić PD za możliwość stworzenia każdego zaklęcia odpowiadającego jednej kopii i odczekać tyle samo czasu co inni gdy tworzą nowe zaklęcia - a Gemini może się przemienić na miejscu, zaraz po dotknięciu, w dodatku może mieć dwie dowolne osoby ze wszystkimi ich skillami, zaklęciami i pwm). Zdecydowanie sensowny "rytuał" i bardziej przypomina naśladowanie - mało kto się pyta czy może kogoś udawać/go skopiować.
Nie mam jeszcze zaklęcia do naśladowania samych dźwięków. Do tworzenia zaklęć zazwyczaj potrzebne jest PD i czas, więc od tak, nagle z tyłka i tak tego nie zrobię. Nie ma sensu omawiać zaklęć o które jeszcze nie wystąpiłem.
Ograniczenie w stylu GD przyjmuję o/ Z tego co mówił Finn (użytkownik tejże Magii), żeby mieć możliwość dwóch summonów muszę zapłacić 10 PD a trzech: 30 PD. Zgaduję, że dalej jest jakieś 60 czy coś. A że mnie stać to od razu wykupuję możliwość przyzwania dwóch. (-10 PD)
PWM: 1. Yep. 2. Yep. 3. To magia, która wymaga pamiętania czyichś zachowań. Według mnie jak najbardziej pasuje. Zwłaszcza, że przepuściłeś Born Actor, który jest wykorzystaniem tej PWM w praktyce. 4. K. 5. Kwestia kontynuowana powyżej. 6. K. 7. K. 8.- Limit - Zwykle tak bywa z magiami posiadającymi przyzwania/chowance, Kaito posiada limit przyzwań, którego nie może przekroczyć (ale ma możliwość powiększenia tego limitu). Obecnie są to 2 przyzwania na raz.
Zaklęcia: 1. Proponuję uważnie przeczytać opis magii. Wyraźnie jest tam napisane co mogę i naśladowanie konkretnych osób wchodzi ten zakres. 2. Łał. Może być. 3. W Opisach dodatkowych nie mam jeszcze żadnej karty, to temat w Rozmowach jest. W opisach dodatkowych za to będzie właśnie lista kart, które ma Kaito. Więc kopia drugiej osoby będzie tak dobra jak podyktuje Fateful Encounter (tzn. będzie tak dobrze naśladować ruchy oryginału, jak długo Kaito przebywał z daną postacią po dotknięciu jej), ok? Po co mi pusta karta? Przecież od tego jest karta Illusion.
Torashiro
Temat: Re: Kaitō Wto Wrz 08 2015, 22:28
Magia: Dobra, to tak. Gemini nie mają nic do tego. Jest to unikalne zaklęcie, które na raz może posiadać tylko i wyłącznie jeden gracz, ze względu na unikalność złotego klucza. I nie, rytuał nie polega na dotyku. Chyba, że kogoś przemacasz całkowicie, to wtedy jego cechy fizyczne jak np. wytrzymałość/siłacz/sprinter skopiujesz. Aha, dodaj w magii, że tworzenie ich kopii, na zasadzie, że ludzi.
Co do dźwięków, nie stworzysz np. "ryk smoka", jeśli takiego smoka nie spotkałeś na fabule. Z poziomu KP jakoś dałoby się to przełknąć. Ot, jakiekolwiek zaklęcie dźwiękowe musi się składać z dźwięków, które już kiedyś poznałeś~
PWM: Pamięć - nie. Naśladować kogoś to jedno, ale pamiętać każdy szczegół zachowania danej osoby to nie jest to samo. + Naśladowanie =/= pamięć. Tyle w tym temacie. Limit - jak podliczę PD to sprawdzę czy mogłeś wykupić.
Zaklęcia: 1. Zgadza się. Naśladowanie, a nie udawanie/przemienianie się w inne osoby. Tyle w temacie. 3. Znaczy inaczej. Wyjmujesz taką kartę Ilusion i kart osoby skopiowanej i tworzysz iluzję wcześniej poznanej osoby. Albo wyjmujesz kartę Ilusion i używasz jej "na randomie", by go skopiować i to trochę trwa.
Poniżej znajdują się buttony for, z którymi obecnie prowadzimy wymianę. W celu nawiązania współpracy zachęca się do odwiedzenia pierw tematu z regulaminem wedle którego wymiany prowadzimy, a następnie do zgłoszenia się w tym temacie. Nasze buttony oraz bannery znajdują się zaś w tym miejscu.
Layout autorstwa Frederici. Forum czerpie z mangi "Fairy Tail" autorstwa Hiro Mashimy oraz kreatywności użytkowników. Wszystkie materiały umieszczone na forum stają się automatycznie własnością jego jak i autorów. Dla poszanowania Naszej pracy uprasza się o nie kopiowanie treści postów oraz kodów bez uprzedniej zgody właścicieli.