I've never seen a decent person among those who say they're going to save the world while forsaking the people around them. Those types of men are always so intoxicated by thier own hollow dreams that they call every little thing in front of them trivial.
Wygląd: Isaka jest całkiem wysokim, mężczyzną o średnio długich, czarnych włosach. Są zaczesane do tyłu, i nosi na nich białą przepaskę plastikową. Jednak wystają mu spod niej, kilka włosów, które opadają na prawe oko. Oczy, ma koloru niebieskiego. Na twarzy zawszę ma okulary przeciwsłoneczne, jego zarost to krótkie spiczaste wąsy i bródka. Ubiera się, w szary bezrękawnik a na to zakłada czarny płaszcz, i długie szare spodnie i do tego glany. Sprzączka jego pasa, przypomina znak runy.
Charakter: Isaka jest bardzo zabawnym typkiem, często żartuje i rzadko bierze coś na poważnie. Podczas walki, to nastawienie niewiele się zmienia. Też to mu niekiedy pomaga w bitwie bo przeciwnik się dekoncentruje przez jego docinki. Poza tym jest też lekko masochistyczny, zdarza mu się chichotać jak dostaje mocniej, jednak zdarza mu się, spoważnieć gdy sytuacja tego wymaga. Jednak nawet wtedy, zachowuje się bardzo energicznie, nawet jak ktoś mu podpadnie, to wkurza się z uśmiechniętą twarzą. Historia: Isaka dorastał w pewnym mieście, w Fiore. Był on synem, archeologów którzy zajmowali się badaniem i deszyfrowaniem, starożytnych run. Isaka był bardzo dumny ze swoich rodziców, gdyż nie byli tylko archeologami, ale także magami. Obaj posługiwali się magią run, bardzo fascynowała ta magia młodego Isake, jednak oni nie chcieli go jej uczyć bo obawiali się o niego. Próbowali mu dać, jakieś inne zainteresowania, ale on nalegał by uczyli go magii. Widać było że młody mag miał smykałkę do tego, nauka szła mu nieźle, nawet pomimo tego, że na ogół nie lubił czytać książek, to te o runach ogarniał w bardzo szybkim tempie. W wieku 15 lat, jego rodzice wzięli go na wyprawę do pewnej świątyni. Eksploracja przebiegała bardzo dobrze. W pewnym momencie znaleźli, 3 korytarze więc po chwili namysłu postanowili się jednak rozdzielić. Po pół godziny chodzenia Isaka, znalazł duże pomieszczenie w którym znajdowało się sporo książek, na okładce było napisane „Dark Ecriture”. Słyszał o tej magii od ojca, uważał on ją za niebezpieczną magię run. Jakby mu je pokazał, to na pewno by je schował gdzieś i nigdy o nich więcej by nie mówił, jednak Isaka był tym zbyt zaciekawiony. Dotknął tych ksiąg, przez chwilę poczuł się dziwnie, jednak szybko mu przeszło. Trochę przeczytał na miejscu po czym je wziął i schował, nigdy nie wspomniał o tym rodzicom. Przez lata potajemnie uczył się magii z tych ksiąg, nawet udało mu się namówić matkę, by mu pomagała w nauce. W wieku 18 lat, postanowił opuścić dom i wyruszyć w świat, by zostać magiem i może nawet dołączyć do jakieś gildii.
Umiejętności: Sportowiec Kontrola przepływu magii Support
Ekwipunek: Czarne pióro.
Rodzaj Magii: Dark Ecriture, rodzaj magii pisania jednak są używane runy. To co napiszę, staje się rzeczywistością. Kolor jego run i z tego co z nich powstaje, to czarno-granatowy.
Pasywne Właściwości Magii : Jego magia pozwala mu, na rozumienie starożytnych pism, w tym również tych zapisanych runami. Dodatkowo, potrafi tworzyć napisy bądź obrazy na różnych powierzaniach a nawet w powietrzu. Jednak te w powietrzu, znikną po kilku minutach. Te na powierzchniach, nie mają żadnych efektów, zachowują się jak zwykłe pismo bądź rysunek, kolor jest wybierany przez Isakę.
Zaklęcia: [Poziom D] Dark Ecriture: Śmigło – Po użyciu tego zaklęcia, na plecach Isaki, pojawia się śmigło z run, dzięki któremu może latać. [Poziom D] Dark Ecriture: Macho – Zaklęcie Isaka może użyć na sobie, albo na kimś. Zwiększa ono, siłę fizyczną o połowę, na 2 tury [Poziom D] Dark Ecriture: Sprinter – Tak jak wyżej, względem użycia. Zwiększa ono prędkość o połowę, na 2 tury [Poziom C] Dark Ecriture: Arkana – Tak jak wyżej. Zwiększa ono siłę następnego ataku magicznego 3 krotnie. [Poziom C] Dark Ecriture: Ochrona – Jest to zaklęcie, które tworzy ochronną ścianę z run, na 3 metry wysokości i 3 metrów szerokości. Blokuje ono wrogie ataki, fizyczne lub magiczne. [Poziom B] Dark Ecriture: Przemiana Ciernia - Jest to zaklęcie, które Isaka używa na sobie. Przemienia go w takiego stwora. W tej formię, zwiększa się jego szybkość, siła i wytrzymałość. Dodatkowo, może atakować ostrzami na ciele, i 2 mackami zakończonymi kolcami, które wyrastają z pleców. (Wygląd: https://2img.net/h/i852.photobucket.com/albums/ab84/thewatchmens/JUALAN/gills.jpg http://i1.pixiv.net/img47/img/freedomz3/26377793_m.jpg )
Ostatnio zmieniony przez Weather dnia Wto Cze 25 2013, 12:05, w całości zmieniany 3 razy
Pheam
Liczba postów : 2200
Dołączył/a : 15/08/2012
Temat: Re: IsakaShinkuro Pon Cze 24 2013, 00:41
PWM - Hym... Rozumienie pism - okey... Tworzenie napisów w powietrzu... - okey, ale nie mają one żadnych specjalnych właściwości. Po prostu są i zachowują się jak by były nie materialne. Ok... Zaklęcia: [Poziom E] Dark Ecriture: Śmigło – Po użyciu tego zaklęcia, na plecach Isaki, pojawia się śmigło z run, dzięki któremu może latać.
Zacznijmy od tego, co to jest za ranga E? Wtf? Nie widziałem nawet takiej sry. W dodatku... smigło na plecach? Wiesz, że z takim śmigłem będziesz mógł latać tylko w górę i w dół? Zmień to na skrzydła, to wtedy pogadamy o lataniu o.o
[Poziom E] Dark Ecriture: Macho – Zaklęcie Isaka może użyć na sobie, albo na kimś. Zwiększa ono, siłę fizyczną dwu krotnie.
Zwiększa siłę o połowę. Na czas 2 tur. I CO TO ZA RANGA? [Poziom E] Dark Ecriture: Sprinter – Tak jak wyżej. [Poziom D] Dark Ecriture: Arkana – Odpada. [Poziom D] Dark Ecriture: Ochrona – Ranga D? Obronisz jedno zaklęcie rangi D i się rozpadnie, lub same fizyki. Co do szerokości... Za duża. Mogę Ci dać 3 na 3 metry. [Poziom B] Dark Ecriture: Cierń - Transformacja odpada, bo to nie ma nic wspólnego z tym rodzajem magii. Więc... odpada.
Weather
Liczba postów : 4
Dołączył/a : 21/06/2013
Temat: Re: IsakaShinkuro Pon Cze 24 2013, 00:55
Oj ja bardzo przepraszam za te rangi, pomyliło mi się i myślałem że zaczyna się od E i to one mają 5 PD, wielkie sorry :/ Lecz tam co do reszty...
Z tego co kojarzę to helikoptery nie latają jedynie w górę i w dół :/ A tak poza tym, mało mnie to obchodzi bo to magia jest co nie? :> Jak ja ustawiam se magię śmigiełka dzięki któremu latam to tak jest :D
Arkana chce dalej mieć, może być o 2x albo że mam limit że używam raz i znów mogę za 3,4 posty co nie? Pliiis~~
Ale jak to nie ma nic wspólnego z magią???? O.o Freed ma identyko magię co ja mam, i miał nawet 2 transformacje! Nie ma że nie ma nic wspólnego, bo właśnie ideolo się wpasowuje ;*
Pheam
Temat: Re: IsakaShinkuro Pon Cze 24 2013, 15:28
Weather napisał:
Oj ja bardzo przepraszam za te rangi, pomyliło mi się i myślałem że zaczyna się od E i to one mają 5 PD, wielkie sorry :/ Lecz tam co do reszty...
Z tego co kojarzę to helikoptery nie latają jedynie w górę i w dół :/ A tak poza tym, mało mnie to obchodzi bo to magia jest co nie? :> Jak ja ustawiam se magię śmigiełka dzięki któremu latam to tak jest :D
Arkana chce dalej mieć, może być o 2x albo że mam limit że używam raz i znów mogę za 3,4 posty co nie? Pliiis~~
Ale jak to nie ma nic wspólnego z magią???? O.o Freed ma identyko magię co ja mam, i miał nawet 2 transformacje! Nie ma że nie ma nic wspólnego, bo właśnie ideolo się wpasowuje ;*
Spoko, ale dalej nie widzę, żebyś poprawił te rangi... Tak, tylko że Helikoptery posiadają dwa śmiga - jedno z przodu i drugie z tyłu i o ile wiem, to do drugie sprawia, że taka maszyna może skręcać itp... Zresztą, nie ogarniam helikopterów, więc nie wiem. Nie możesz zmienić na skrzydła?
Arkany nie dostaniesz.
Tak, tylko że ty nie jesteś Freedem, a to nie jest Manga tylko forum RPG. Dobra, jak mi wytłumaczysz co ma Magia pisma do TRANSFORMACJI użytkownika, to może zgodzę o.o Ale raczej wątpię.
Weather
Temat: Re: IsakaShinkuro Pon Cze 24 2013, 15:55
Ojojoooj chyba poproszę o innego sprawdzającego, bo tyś taki nieogarnięty bardzo. Zresztą, skoro to nie manga tylko PRG to co tu robią takie gildie jak Fairy tail, Lamia Scale i Grimoire Heart? ;> Ale niech ci będzie, przepiszę na "Dark Ecriture: Przemiana ciernia".
Nje mogę zmienić bo skrzydełka są mainstreamowe, zresztą można się kłócić że kot z małymi skrzydełkami nie mógł by latać trzymając, kogoś takiego jak Natsu ;> Więc co to ma za znaczenie jak ja będę miał zaklęcie do latania, co wygląda jak śmigiełko a nie jak skrzydła, przecie w świecie magii w tym przypadku, wygląd nie ma wpływu na działanie, to zabieg kosmetyczny jedynie ;)
Colette
Liczba postów : 1788
Dołączył/a : 13/08/2012
Temat: Re: IsakaShinkuro Wto Cze 25 2013, 09:29
Na początek - masz nick Weather, ale nie masz napisane w kp by postać miała takie imię lub pseudonim. Tak więc albo dopisz, gdzieś czemu tak jest albo poproś o zmianę nicka bo...
Cytat :
Nick = imię i nazwisko/imię/pseudonim postaci
Cytat :
włosów które
Przed KTÓRE zawsze przecinek.
WYGLĄD ogółem - dopisz kolor oczu.
Cytat :
Też to mu niekiedy, pomaga w bitwie bo przeciwnik, się dekoncentruje przez jego docinki.
Te dwa przecinki są tutaj w ogóle nie potrzebne...
Cytat :
Isaka był bardzo, dumny
Znowu przecinek znikąd - niepotrzebny bardzo.
Cytat :
dumny z swoich rodziców
ZE, nie Z.
Cytat :
nawet pomimo tego że
Przed ŻE zawsze przecinek.
Cytat :
jego rodzice wzięli go, na wyprawę
Kolejny niepotrzebny przecinek.
Cytat :
Eksploracja przebiegała, bardzo dobrze.
I znowu...przecinki daje się by coś oddzielić.
Błędów znalazłam o wiele więcej - głównie były takie, że za dużo niepotrzebnych przecinków dajesz, ale już ich nie wypisywałam. Tak czy inaczej by dostać akcept opisowej, popraw to co jest na czerwono.
Pheam
Temat: Re: IsakaShinkuro Wto Cze 25 2013, 17:17
Weather napisał:
Ojojoooj chyba poproszę o innego sprawdzającego, bo tyś taki nieogarnięty bardzo. Zresztą, skoro to nie manga tylko PRG to co tu robią takie gildie jak Fairy tail, Lamia Scale i Grimoire Heart? ;> Ale niech ci będzie, przepiszę na "Dark Ecriture: Przemiana ciernia".
Nje mogę zmienić bo skrzydełka są mainstreamowe, zresztą można się kłócić że kot z małymi skrzydełkami nie mógł by latać trzymając, kogoś takiego jak Natsu ;> Więc co to ma za znaczenie jak ja będę miał zaklęcie do latania, co wygląda jak śmigiełko a nie jak skrzydła, przecie w świecie magii w tym przypadku, wygląd nie ma wpływu na działanie, to zabieg kosmetyczny jedynie ;)
A proszę Cię bardzo, poproś innego, ale tak czy siak powiedzą Ci, że ten natura twojej magii jest całkowicie inna. Bo twój mało ogarnięty sprawdzający, chciał się upewnić i zapytał swojego mistrza, czy też tak uważa. I o dziwo!!!!!!!!!! Zgodził się ze mną.
A co do manga/ forum, to różni się tym, że ... tutaj próbujemy trzymać się realizmu. Wiem, że to forum o magii i wiele rzeczy może się tutaj dziać, ale chociaż po części się jej trzymamy. Dlatego człowiek, na którego plecach "wyrośnie" śmigło, w najlepszym przypadku wleci w ścianę przy pierwszej próbie użycia tego czaru. Mówię to dlatego, że nie chciałbym, abyś tak skończył, ale ofc jesteś mądrzejszy, a ja jestem nie ogarnięty, więc jak tam chcesz. Tylko potem nie narzekaj. Zaklęcie trwa przez 3 posty, po których śmigło znika, a potem możesz przyzwać je ponownie po 2 turach. W dodatku nie możesz wzlatywać wyżej niż 10 metrów. To tyle w kwestii śmigła. Miłego rozbijania się o ściany.
Ale transformacji dalej Ci nie przepuszczę, więc nawet zmiana nazwy nic Ci nie da. Plus, nie widzę, abyś wprowadził zmiany które wypisałem Ci w poprzednich postach, jedynie rangi poprawiłeś.
Weather
Temat: Re: IsakaShinkuro Sob Cze 29 2013, 22:47
Poprawię resztę kp, jak ty zaczniesz mi dawać lepsze powody dla których nie mogę mieć niektórych zaklęć, jak właśnie ta transformacja. Coś bardziej sensownego niż "Nie bo nie, nie pasuje mi to w mojej koncepcji."
Pheam
Temat: Re: IsakaShinkuro Sro Lip 03 2013, 19:07
Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to co piszę, to byś ogarnął, że daje argumenty, a to ty się bez sensu opierasz, nie dając żadnych uwag, które miały by mnie przekonać co do tego. Znajdź mi powiązanie pomiędzy twoją magią a transformacją użytkownika. I to inną, niż zamiana bohatera w anime.
Poniżej znajdują się buttony for, z którymi obecnie prowadzimy wymianę. W celu nawiązania współpracy zachęca się do odwiedzenia pierw tematu z regulaminem wedle którego wymiany prowadzimy, a następnie do zgłoszenia się w tym temacie. Nasze buttony oraz bannery znajdują się zaś w tym miejscu.
Layout autorstwa Frederici. Forum czerpie z mangi "Fairy Tail" autorstwa Hiro Mashimy oraz kreatywności użytkowników. Wszystkie materiały umieszczone na forum stają się automatycznie własnością jego jak i autorów. Dla poszanowania Naszej pracy uprasza się o nie kopiowanie treści postów oraz kodów bez uprzedniej zgody właścicieli.