Dlaczego zrobiłeś już drugą postać skoro pierwszą jeszcze nie grasz? Nie jest to zakazane, ale multikonta robią zazwyczaj osoby, które albo trochę już pograły wcześniejszą postacią albo nudzą się na fabule i chcą coś robić. Tak więc lepiej byś grał obiema swymi postaciami.
Pierwszy raz postaram się wymienić WSZYSTKIE błędy.
BŁĄD, KTÓRY POPEŁNIASZ ZAWSZE - Nie dajesz spacji po kropce. Powinno być słowo, potem BEZ SPACJI kropka, a potem SPACJA przed pierwszym słowem nowego zdania.
- Cytat :
- Imię::Guran/Guaren
Pseudonim::Kazuna
Nazwisko:-
Waga::72 kilo
Wzrost::1,76 metra
Gildia: :Lamia Scale
Miejsce umieszczenia znaku gildii: :Lewy bark
Klasa Maga: -:0
Po co po dwa razy dwukropek prawie wszędzie? Niepotrzebne - dwukropek jest już we wzorze kp...Widzę, że w dalszej części czyli charakterze, wyglądzie itp. znowu masz po dwa razy dwukropek...
- Cytat :
- Nazywam się Guaran jestem zwykłym chłopakiem o przeciętnej budowie ciała,
Przed 'jestem' powinno być 'i', a po 'ciała' kropka.
- Cytat :
- do barków a na barku
Przed 'a' zawsze przecinek.
- Cytat :
- znak mojej gildii ale
Przed 'ale' zawsze przecinek.
- Cytat :
- ale wróćmy do moich włosów,są one zawsze w niełazdzie.
Po włosów powinna być kropka, ale, że następne zdanie nie jest długie to zamiast przecinka powinien być myślnik. Ah i pisze się 'w nieładzie'.
- Cytat :
- Nos mam jak każdy przeciętny człowiek uszy mam natomiast odstające wręcz elfie
Po 'człowiek' kropka albo myślnik.
- Cytat :
- tam jest jasna bardzo jasna wręcz biała
"tam jest jasna...bardzo jasna...wręcz biała" <- albo jakoś oddzielić te słowa bo masz zbyt zlane ze sobą.
- Cytat :
- tak samo na rękach ,dziwi was
Po rękach kropka. Poza tym jak wspominałam przed kropką i przecinkiem nie daje się spacji, a dopiero po nich.
- Cytat :
- dziwi was,że ważę 72kilo i jestem umięśniony to efekt uboczny czarów kryształów
Po przecinki spacja...Przed 'to' myślnik albo kropka i nie 'czarów', a magii.
- Cytat :
- Teraz powiem wam jakie noszę ciuchy białą koszulkę
Po ciuchy kropka albo myślnik.
- Cytat :
- Na każdym palcu mam pierścień(w historii napisane skąd je mam)
Zdanie zawsze kończy się kropką.
- Cytat :
- Słyszeliście kiedyś określenie najpierw robi potem myśli jeżeli tak to mówiono o mnie
Po 'myśli' pytajnik.
- Cytat :
- jeżeli tak to mówiono o mnie.Ale pomimo
Nie zaczyna się zdania od 'ale', więc albo zmienić to, albo dać przecinek przed 'ale'.
- Cytat :
- Nigdy nie zawodzę przyjaciół nie zostawię ich
Po 'przyjaciół' przecinek.
- Cytat :
- Jestem trochę dziwnym typem człowieka jeżeli chodzi o charakter często wydaje się,że mam kilka osobowości
Po 'charakter' kropka albo myślnik.
- Cytat :
- Moim hobby jest sztuka często tworze figury z kryształów
Przed 'często' przecinek, myślnik albo coś łączącego jak 'więc'.
- Cytat :
- Rzecz,która mnie najbardziej mnie denerwuję
Powtórzenie i pisze się 'denerwuje' - jak coś Cię denerwuje...
- Cytat :
- Rzecz,która mnie najbardziej mnie denerwuję(a trudno mnie zdenerwować bo jestem spokojnym człowiekiem) to moja ulubiona zarazem rzecz czyli magia kryształu
Powtórzenie. Poza tym źle zdanie ułożone...
- Cytat :
- .A dokładniej jej skutki uboczne czyli ciało z kryształu nie daje mi to wytrzymałości kryształu tylko wygląd i wagę,mogę maksymalnie przytyć 20 kilo
Nie zaczyna się zdania od 'a'. Przed 'nie daje' kropka. Po 'wagę' myślnik.
Charakter to charakter - w charze nie powinieneś mieć nic o wyglądzie, chyba, że wpływa to na charę...a tutaj niepotrzebnie dałeś coś z wyglądu...
- Cytat :
- Ojciec zajmował się rybactwem a matka
Przecinek przed 'a'.
- Cytat :
- podczas nieobecności ojca,nie było go prawie cały czas.
Przed 'nie było' kropka, myślnik albo coś łączącego jak np. 'gdyż'.
- Cytat :
- bawił się z swoimi kolegami
'ZE' swoimi kolegami.
- Cytat :
- Guaren często bawił się z swoimi kolegami z osiedla w magów jego ulubiona magia to magia kryształu
Przed 'jego' kropka albo przecinek. Poza ciekawi mnie w jaki sposób się bawił...A to, że ulubiona to mam nadzieje, że po prostu lubił taką magię, a nie, że przebierał i sobie wybierał jaką magie chce mieć...
- Cytat :
- W przedszkolu pierwsze czego od nas chcieli wiedzieć to jaką chcielibyśmy posiadać magię,
Na końcu kropka, a nie przecinek.
POZA TYM ZMIENIŁEŚ OSOBĘ! NIE ZMIENIA SIĘ OSOBY W TRAKCIE HISTORII. Wpierw pisałeś w osobie trzeciej jak np. "on coś zrobił", a tutaj zmieniłeś na "ja coś zrobiłem" - nie zmienia się w trakcie...Od początku historii do samego końca powinieneś pisać jedną osobą...
- Cytat :
- chcielibyśmy posiadać magię,ja bez wahania ja wybieram kryształ,wszyscy mnie wyśmiali
Przed 'ja' myślnik. Poza tym 'ja bez wahania odpowiedziałem, że magię kryształu' - tak powinno to wyglądać. Potem "jednak wszyscy mnie wyśmiali". Swoją drogą nie masz wyjaśnione niby czemu Cię wyśmiali? Przeca normalna magia...a Ty nawet nie napisałeś powodu...
- Cytat :
- Poza przedszkolem często bawiłem się z 10 kolegów z przedszkola,którzy minie nie wyśmiali w magów
Wyrzucić któreś przedszkole...Poza tym "w magów" powinno być przed 'którzy'.
- Cytat :
- magów,oraz wspinaliśmy
Przed 'oraz' NIE daje się przecinka.
- Cytat :
- Po ukończeniu przedszkola każdy znał już magię,była okazja się wykazać był festiwal "młody czarodziej"
"Była nawet okazja się wykazać na festiwalu "młody czarodziej"" <- tak być powinno i przed tym kropka, a nie przecinek.
- Cytat :
- Byłem dobrym magiem inni którzy to widzieli napadli mnie,
Po magiem coś łączącego jak 'ale'. Przed 'który' zawsze przecinek.
- Cytat :
- napadli mnie,nie chcieli żebym zdobył nagrodę całe szczęście pomogli mi koledzy.
Przed 'nie chcieli' myślnik, a przed 'całe szczęście' powinno być 'jednak na całe szczęście'...Swoją drogą już magię znałeś, a se nie poradziłeś...A potem pokonałeś ich z kolegami pomimo tego, że z historii wynika, że nie miałeś więcej niż dziesięć lat.
- Cytat :
- Pobiliśmy ich z łatwością,następnie był konkurs zająłem pierwsze miejsce dalej byli moi znajomi,nikt z nich nie obraził się,że przegrali z przyjacielem
Poprawnie brzmiące zdanie -> Pobiliśmy ich z łatwością, a następnie był konkurs, w którym zająłem pierwsze miejsce. Dalsze natomiast zajęli moi znajomi - nikt z nich nie obraził się, że przegrał z przyjacielem.
- Cytat :
- z przyjacielem.Ale postanowiłem
Nie zaczyna się zdania od 'ale'.
- Cytat :
- postanowiłem wtedy jedną rzecz że będę tak silny,że nie będę potrzebował pomocy przyjaciół w walce i,że następnym razem o ja ich uratuje.
Po 'rzecz' przecinek acz myślnik wyglądałby o wiele lepiej, tyle, że należałoby 'że' wyrzucić. Poza tym powtarzasz 'że', które można zastąpić 'iż'. Notabene 'walce, i że' <- tak powinien przecinek być. No i"to ja ich uratuje", a nie 'o ja ich uratuje'.
- Cytat :
- Gdy miałem około 12 lat rozstaliśmy się z przyjaciółmi ale każdy dał sobie prezent 10 pierścieni każdy dał każdemu po jednym pierścieniu
Poprawne zdanie -> Gdy miałem około 12 lat, rozstaliśmy się z przyjaciółmi. Jednak każdy dał sobie prezent w postaci 10 pierścieni <- dalej wyrzucić bo to masło maślane i źle wygląda.
- Cytat :
- Ja poszedłem do miasta w,którym
"miasta, w którym"
- Cytat :
- było dużo kopalnie zatrudniłem się w jednej z nich
Powinno być -> było dużo kopalń, gdzie zatrudniłem się w jednej z nich.
- Cytat :
- Była jedna zasada kryształy były moje,zgodzili się ponieważ było ich tam bardzo mało
Powinno być -> Była jedna zasada - kryształy były moje. Zgodzili się ponieważ było ich tam bardzo mało <- Poza tym, gdzie logika? Skoro było ich mało to tym bardziej inni by je chcieli...
- Cytat :
- diamentów a kryształów
Przed 'a' przecinek.
- Cytat :
- tylko 2 kilo,teraz znałem powód dlaczego się zgodzili ponieważ tam nie było kryształów
Przed 'teraz' kropka, a przed 'ponieważ' myślnik.
- Cytat :
- Po tej klęsce postanowiłem znaleźć przyjaciół 2 było jakieś 2 dni drogi stąd przez góry.
Po przyjaciół kropka albo myślnik.
- Cytat :
- szybko ale spotkałem
Przed 'ale' przecinek.
- Cytat :
- i dziwne stwory,miało to jeden plus podszkoliłem się w magi ale wędrówka przez to trwała 2 dni więcej
Przed 'miało' kropka. Po 'plus' myślnik. Przed 'ale' przecinek.
- Cytat :
- okazało się,że nie żyją zabiła ich mroczna gildia postanowiłem się zemścić
Powinno być -> okazało się, że nie żyją, a zabiła ich mroczna gildia - wtedy postanowiłem się zemścić
- Cytat :
- .2 dni później gdy już się z tym pogodziłem wyruszyłem w stronę tej gildii
Jak zaczynasz zdanie od liczby to powinno to być słownie napisane 'dwa'. Przed 'gdy' przecinek, tak samo jak przed 'wyruszyłem'.
- Cytat :
- Zniszczyłem ją 3 atakami:wielki kryształowy twór ofensywny ściana,następnie wbiegłem do gildii użyłem tego na ściany i na podłogę
Zdanie nie po pl...poza tym...wątpię by mag rangi zero zniszczył gildię sam...
- Cytat :
- Następie zacząłem podróż takim sposobem znalazłem krainę Fiore i gildie LamiaScale dołączyłem do nich w 18 urodziny
Po podróż przecinek, myślnik albo kropka. Po Lamia Scale to samo...
BRAK AKCEPTU CZĘŚCI OPISOWEJ.