Liczba postów : 662
Dołączył/a : 22/11/2015
| Temat: Egzamin na maga s - Ezra Al Sorna. Pią Lut 02 2018, 17:17 | |
| Nie jest to może skarga jako taka, a bardziej prośba do rozpatrzenia. Ogólne W KOŃCU zebrałem się na napisanie tego tematu, wcześniej zawsze jakoś brakowało czasu. Otóż chciałbym przedyskutować sprawę zadań na poziom S dla mojej postaci.
Oto one: - Szermierz Lvl 3 - Dołączenie do konfliktu zbrojnego i osiągnięcie wysokiej rangi wojskowej po jednej ze stron - Zdobyć święty miecz - Stać się demonem - Zostać 1 z 10 najsilniejszych magów - Odzyskać rękę
Zdaję sobie sprawę, że misje owe nie powinny należeć do łatwych, uważam jednak, że większość z nich stanowi dosyć spore wyzwanie. Samo pokonanie jednego z 10 świadczy o sporej sile postaci, tak samo jak zdobycie jednego ze Świętych Mieczy, które z tego co mi wiadomo same w sobie podpadają siłą w okolice S/S+. Tak samo jak samo zostanie demonem jest potężnym buffem, zbliżającym do owego poziomu. Każde z nich mogłoby być spokojnie osobnym zadaniem na Skę (no może poza demonem, bo to zależy od fabuły z MG). Ale sam je wymieniłem więc nie mam co do nich pretensji.
Chodzi mi o zadanie dotyczące dołączenia do konfliktu zbrojnego i zdobycie wysokiej rangi wojskowej. Po pierwsze nie została ona podana, więc nie wiem czego muszę wymagać od własnej postaci. Po drugie z racji swojej złożoności jest ona baaaardzo rozciągnięta w czasie. To tyle jeśli chodzi o część techniczną. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że sam Ezra nie pożąda wysokiej pozycji. Nie wymieniłem takiego zadania zgłaszając go do zadań na poziom S, one zaś powinny bazować na zgłoszeniu o ile się orientuję. Także prosiłbym je o zamienienie na coś bardziej pasującego do postaci. Jakieś rozsądne morderstwo czy coś?
Bo usieczenie Khana byłoby lekką przesadą... xD |
|
Liczba postów : 4046
Dołączył/a : 22/10/2012
| Temat: Re: Egzamin na maga s - Ezra Al Sorna. Pią Lut 02 2018, 19:59 | |
| Znowu niepotrzebnie zakładasz temat, bo tą sprawę spokojnie można było załatwić na PW. Tym bardziej że zapewne - odpowiem ci tylko Ja. Anyway, zadanie wymyślali ci MG którzy znali twoją postać lepiej ode mnie, a nie zawsze to czego chcecie, pozwala na kopiuj-wklej, a co za tym idzie trzeba nieco interpretować i dopisywać, by to wszystko miało sens. Widocznie osoba wyznaczająca ci zadanie uznała że pasuje. Popełniła błąd, zdarza się, zadanie zostanie zmienione i wysłane ci na PW i na przyszłość, na litość boską(Albo bez litości boskiej, to brzmi pretensjonalnie chyba i mi powiedzą że jestem nie miły), użyj chociażby tego tematu, jeśli nie chcesz załatwiać tego na PW. Co do trudności zadań - jak sam zauważyłeś, sam wpisałeś takie cele w zadaniach na S. Te zadania mają zapewnić wam rozwój. Mają być trudne. A kiedyś stanowiska 10 najsilniejszych magów obejmą sami gracze i to zadanie stanie się dużo prostsze. W każdym razie - tak, te zadania mają być trudne. Czasem mają być łatwe. Każdy sam ustawia sobie poprzeczkę. No, mniej więcej. |
|
Liczba postów : 662
Dołączył/a : 22/11/2015
| Temat: Re: Egzamin na maga s - Ezra Al Sorna. Pią Lut 02 2018, 20:26 | |
| Welp, może i dałem w złym temacie, moja wina. Ale nie byłem pewny gdzie dać, co zaznaczyłem na początku, więc no...
A piszę w temacie, bo nie byłem pewny do kogo się zgłosić. |
|
| Temat: Re: Egzamin na maga s - Ezra Al Sorna. | |
| |
|