First topic message reminder :Niespodziewany Event! Tylko tutaj, tylko dzisiaj! Rzuć wszystko co robisz w tym momencie i dołącz do wydarzenia!
Event jest bardzo prosty. Zostanie zapisane 5 zagadek, na które trzeba będzie odpowiedzieć na moje PW. Każda zagadka ma swój poziom trudności i można odpowiedzieć tylko na jedno z nich. Im większy poziom trudności, tym większa oczekiwana nagroda, ale również kara, jeśli odpowiedź będzie zła. Event trwa tylko dziś do północy i przed napisaniem na PW należy wcześniej napisać w tym temacie i opowiedzieć jakąś zmyślony fakt o samym sobie, np: "Lubię smarować się masłem i czołgać się jak ślimak w śpiworze."(zdecydowanie zmyślony fakt). Im lepszy wymyślony fakt, tym lepsza nagroda.
Warto też wspomnieć, że im mniej osób odpowie poprawnie na którąś z zagadek, tym większa będzie dla niego nagroda, dlatego nie polecam podpowiadania, bo działa to też w drugą stronę.
A oto zagadki:
1.Łatwa"Co to za zwierzę, które z rana chodzi na czworakach, w południe na dwóch nogach, a wieczorem na trzech? "
2.Średnia"W czerwonej stajni trzydzieści białych koni
Kłapie, tupie, a czasem ze strachu dzwoni."
3.Trudna"Kim są dwie siostry: jedna rodzi drugą, a ta, rodzi tę pierwszą."
4.Bardzo Trudna"Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat dziecko będzie 5x młodsze od matki. Gdzie jest teraz Ojciec?"
5.Ekstremalna"Jestem, ale nigdy mnie nie było.
Mimo, że oczekiwany, nigdy się nie pojawiłem.
Jednak zawsze byłem, jestem i będę. Czym jestem?"
Specjalna"Pojawiam się raz w każdej minucie i dwukrotnie w każdym momencie, ale ani razu przez sto tysięcy lat. Kim lub czym jestem?"
(Zagadka specjalna jest "ślepym trafem". Także wlicza się do zagadek, można wybrać ją do odpowiedzi, ale nie wiadomo jak duża i jaka nagroda czeka na tego kto ją odgadnie.)
Miłej zabawy i powodzenia! ^^