Witajcie,
Ostatnio Ja, Niji, Aresia, Don oraz Tarka grać w wymienioną w tytule grę. Mnie osobiście gra się bardzo przyjemnie, a gra działa bez żadnych problemów nawet na moim sprzęcie. Krótko opisując grę. Jest 6 ras i łącznie 12 klas postaci. Po 85 lvlu około wybiera się reinkarnacje (sage lub demon) co łącznie daje około 24 klas (chociaż specjalizacja ulepsza tylko w konkretny sposób wszystkie skille, nie daje nowe). W grze jest PvE zarówno solo jak również różne dungeony i eventy. Niektóre otwarte są w określonych porach w określone dni. Party składa się z 3,6 lub 10 osób. PvP to areny, gdzie walczymy 1vs1 oraz territory wars, gdzie walczymy o zwierzchnictwo o terytoria w walkach do 60vs60.
Postać rozwija się przez zdobywanie EXP oraz Spirit. EXP daje nam poziomy, które dają możliwość wyboru jednej z czterech statystyk (siła, zręczność, żywotność, magia). Co poziom mamy do rozdania 5 punktów. Spirit daje punkty, za które możemy natomiast rozwijać nasze skille od poziomu 0 do poziomu 10. Poza tym na 40 poziomie pojawia sie coś takiego w rozwoju postaci jak Meridian, ale tego jeszcze nie ogarnąłem.
W grze dostępny jest system ulepszania ekwipunku przez dodawanie statystyk kamieniami oraz "plusowanie broni". Dostępne są wierzchowce ziemne i latające (a właśnie można całkowicie swobodnie, wszędzie latać w przeciwieństwie do aiona). Poza tym są wróżki, które mają bogaty system rozwoju, gdzie również dodajemy statystyki, punkty żywiołów, rozwijamy skille. W grze są cztery profesje - krawiectwo, jubilerstwo, farmaceutyka oraz tworzenie broni.
Opiszę klasy dość szybko:
Archer(Alv) - łucznik. Strzela strzałami, ma częste krytyki oraz uniki, chodzi w lekkiej zbroi.
Cleric(Niji) - najsilniejszy healer i buffer w grze.
Barbarian (Asthor) - Najbardziej tankowy tank.
Venomancer - summoner i DD. Dużo dot i debuffów.
Blademaster - wojownik w ciężkej zbroi. DD i offtank. Dużo stunów i aoe
Wizard - największy dmg w grze, ale jednocześnie najdłuższe rzucanie czarów. DD w drużynie.
Assasin - zabójca. Duże kryty i gigantyczna prędkość ataków. Spory burst, ale kwiczy z aoe więc ciężko sobie poradzić gdy cię otoczą, ale 1vs1 to miodzio.
Psychic (Don) - Mag i DD w drużynie. Najkrótsze cooldowny w grze.
Seeker - walczący wręcz buffer i debuffer w ciężkiej zbroi.
Mystic - leczy oraz ma summony.
Stormbringer (Tarka) - jedyny mag, który może używać spelli w trakcie ruchu co czyni z niego kogoś wyjątkowo groźnego.
Duskblade - Jakiś wojownik x.x
Co do wymagań gry. Są one bardzo niskie skoro działa mnie, tarce, Niji i Alv ; p
Na razie mnie przynajmniej gra się na razie bardzo przyjemnie w tą grę i chętnie zarasam incyh w końcu im nas więcej tym więcej frajdy. Jakby ktoś postanowił zagrać zapraszam do pisania w temacie ;p Mój nick w grze to Asthor.
Jakby coś gramy na europejskim serwerze PvE o nazwie Dawnglory